Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü N Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü N Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü N Harfi

Nane : Çorbalardan sebzelere kadar birçok yemekte kullanılır Etlerden koyun ve kuzuya konulur Ayrıca genellikle salatalarda da kullanılır

Narenciye : Portakal, limon, greyfurt, mandalina, bergamut ve turunç

Naturel : Doğal

Nötr (Neutre) : Tarafsız, sade

Nua (Noix) : a- Dana budundaki cevize benzeyen kemiksiz kaba et b- Deniz ürünü olan Tarak'ın yenen bölümü

Nuga-Nugatin : Kırık veya file bademe karamela karıştırılmış pastacılık unsuru

Alıntı Yaparak Cevapla