Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi

Ograten : Üzeri salamandrada veya fırında kızartılmış yemek ya da yiyecek Graten

Ongle (Onglet) : Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası

Ordövr (Hors d'oeuvre) : Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb Meze

Oryantal : Doğulu Şark yemekleri

Ossobüko : Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi

Otuz Dereceli Şurup : Tatlı şurubun kıvam noktasıdır Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 1600 gr sıcak şurup elde edildiği zaman 30 dereceli şurup olmuştur

Ovaleks : Pandispanya türü hamurların kabarması için

hamura katılan katkı maddesi

Alıntı Yaparak Cevapla