Konu
:
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
Ograten
: Üzeri salamandrada veya fırında kızartılmış yemek ya da yiyecek
Graten
Ongle (Onglet) :
Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası
Ordövr (Hors d'oeuvre)
: Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb
Meze
Oryantal
: Doğulu
Şark yemekleri
Ossobüko
: Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi
Otuz Dereceli Şurup
: Tatlı şurubun kıvam noktasıdır
Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 1600 gr sıcak şurup elde edildiği zaman 30 dereceli şurup olmuştur
Ovaleks :
Pandispanya türü hamurların kabarması için
hamura katılan katkı maddesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul