Konu
:
Mutfak Terimleri Sözlüğü Ş Harfi
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Terimleri Sözlüğü Ş Harfi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Terimleri Sözlüğü Ş Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü Ş Harfi
Şanti (Chantilly) :
Krema, şeker ve vanilya ile çırpılarak yapılan tatlı - pasta unsuru
Şeffaf Kuvertür : Jöleli cila
Tart ve jölelerin üzerine sürülür (tart jölesi olarak satılır)
Şerbet :
Şekerli su, sıvı veya meyve suyu
Şevketi bostan (Yöresel Tanım) : Rezene kökü
Şıra : Henüz fermante olmamış üzüm suyu (mayalanmamış)
Şiveydiz (Yöresel Tanım)
: Taze sarımsak
Şok Haşlama (Blanchi) : Çok kısa müddet kaynatma yöntemi
a- Sebzeleri 30 saniye civarı kaynar sudan geçirmek
b- Etleri soğuk suya koyup bir dakika kaynatıp soğuk sudan geçirdikten sonra süzmek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul