Konu
:
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi
Vale
: Otellerde görevli genç ve acemi eleman
Vanilya Sos
: Krem anglez
Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan sos (pasta ve deserlerin yanında sos olarak verilir)
Vapör (Vareur) :
Buharda pişirme usulü
Varyasyon :
Çeşitlilik, farklılık
Değişiklik
Vaşren (Vacherin)
: Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma)
Vejetal (Vegetal)
: Bitkisel
Vejetalin
: Fritözde kullanılan kızartma yağı
Velute (Veloute)
: Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos
Verev Kesme
: Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli
Vıcık
: Cıvık
Sulanmış ve yapışkan
Vinegret (Vinaigrette)
: Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı)
Volovan (Vol-au-vent) :
Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul