Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi

Vale : Otellerde görevli genç ve acemi eleman

Vanilya Sos : Krem anglez Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan sos (pasta ve deserlerin yanında sos olarak verilir)

Vapör (Vareur) : Buharda pişirme usulü

Varyasyon : Çeşitlilik, farklılık Değişiklik

Vaşren (Vacherin) : Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma)

Vejetal (Vegetal) : Bitkisel

Vejetalin : Fritözde kullanılan kızartma yağı

Velute (Veloute) : Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos

Verev Kesme : Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli

Vıcık : Cıvık Sulanmış ve yapışkan

Vinegret (Vinaigrette) : Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı)

Volovan (Vol-au-vent) : Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek

Alıntı Yaparak Cevapla