Yalnız Mesajı Göster

Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi

Zahter : Taze kekik

Zar Şekli : Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü

Zencefil (Ginger) : Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır Cincer (kek ve kurabiyelerde ayrıca kök

zencefil sıcak şarap yapımında da kullanılır)

Zengin Meze Tabağı : İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb) ihtiva eden meze tabağı

Zerdeçal : Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki; mutfakta kullanılan sarı yiyecek boyası

Alıntı Yaparak Cevapla