Konu
:
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
Yalnız Mesajı Göster
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü Z Harfi
Zahter :
Taze kekik
Zar Şekli
: Küçük küp (tavla zarı gibi) şeklinde kesme veya doğrama usulü
Zencefil (Ginger)
: Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitki kökü, toz baharatı da yapılır
Cincer (kek ve kurabiyelerde ayrıca kök
zencefil sıcak şarap yapımında da kullanılır)
Zengin Meze Tabağı
: İçinde pahalı yiyecekler (somon füme, pastırma, rokfor vb
) ihtiva eden meze tabağı
Zerdeçal
: Kök saçaklarından, safranı andıran, boyalı bir madde çıkarılan zencefilgillerden bir bitki; mutfakta kullanılan sarı yiyecek boyası
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul