08-22-2007
|
|
|
Ergenekon
|
Proğramı izlerken, o sözü duyunca en az Bekir Coşkun ve eşi Andree kadar içim acıdı Çünkü Andree Fransızdır ama sadece Türk pasaportu taşır Çifte vatandaş değildir Bizde çocukları çifte vatandaşlık kazansın diye doğumunu Amerika'ya gidip yapanlar geldi aklıma Bir Türk'e aşık olup onunla evlenen ve milliyetinden vazgeçen gururla ben Türk'üm diyebilen Andree için daha fazla üzüldüm Sanki " çek git" sözü Bekir Coşkun'a bunu hatırlatmak için söylenmiş gibi geldi bana
Fikir ve görüşlerinin hepsine katılmamakla, tüm yazılarını tasvip etmemekle birlikte kabul edilmesi gereken ve unutulmaması gereken bir önemli konu vardır Bekir Coşkun çok usta bir kalemdir, ülkemizde çevre bilincini, hayvan sevgisini geniş katmanlara yaymada çok büyük emeği geçmiştir " Pako" olayı tüm dünya basınına gündem teşkil etmiştir
Bu ülkenin taşına, toprağına, suyuna, çiçeğine, ağacına, böceğine, kedisine, köpeğine aşık bir insana bu söz sarfedilmemeliydi Eminim ki, bir orman yanarken birileri o yangının mesuliyetini, cam parçasına mı, şurdan esen sert rüzgara mı yükleyelim diye mazaret ararken, Bekir Coşkun yanan ağaçlar, yuvasından olan hayvanlar, orman ile birlikte yanan böcekler kuşlar için çığlık çığlığa ağlıyordu tıpkı benim gibi
Bu memleketten hiç gitmemesi gereken biridir Bekir Coşkun Zaten bugünkü yazısında " gidemem, gidecek başka yerim yok" demiş
Ben de bir çok kimseyi benimsemiyorum ve tanımıyorum Hadi bana da biri çek git desin Asırlardır sahip olduğum, onu korumak için nice gözyaşı nice kan tükettiğim canım vatanımdan beni göndermeye kimin gücü yeter ki Her makama ve mevkiye şöyle böyle sahip olabilirsiniz ama insan olmak gerçekten zormuş be  
Haber içi teşekkürler suskun kardeşim 
|
|
|
|