|
Prof. Dr. Sinsi
|
Uyuşturucu Madde Kullanimini Önlemek İçin Anne Ve Babalarin Öneriler
Uyuşturucu Üzerine Notlar
İnsanlar vücudun salgıladığı endorfin bağımlısı Bazı insanlar ise; risk, kara sevda, korku, tehlikeyle tetiklenen peptit feniletilamin salgısına bağımlı Yaptığımız şeylerin vücudumuza salgıladığı şeylere bağımlı hale geliyorsak, o salgıyı vücut salgılamıyorsa ve biz buna alışıkınsak bir şeyler artık ters gidiyor demektir
Barbitüratlar, metakualon, fensiklidin, diazemler…Hepsi psikoljik olarak bağımlılık yaratan ve fensiklidin hariç hepsi fiziksel bağımlılık yapan maddeler
Bir doktor arkadaşınız varsa, bunları almak hiçte zor bir şey değil Eğer arkadaşınız “Hekim Apollon Aesculapions, hygia panacea ve bütün Tanrı ve Tanrıçalar adına” yeminini etmemişse ya da yemininde durmamışsa arkadaşınızı kandırmak daha kolay olur ve bunları elde etmeniz için, arkadaşınıza kur yapmanız gerekmez, eğer endorfin bağımlısı değilseniz
“Vegr arcanax isa, audi itel ne mo elim…” diye söyleniyor arkadaşım Aklımda tutabildiğim bu kadar Karşınızdaki insanı dinlemek zorundaysanız eğer, söylediği kelimeleri başka şeylerle çağrışım yaparak aklınızda tutmaya çalıştığınızda; belki 20 sene sonra bile ne söylediklerini unutmayabilirsiniz Ben konuştuğum zaman sinirlenirler bana, unuttukları şeyleri söylediğim zaman
Lysergic asit çavdar mahmuzundan türeyen bir maddeden üreyen LSD 25 mgdan daha az bir miktar da alsanız görsel halusinasyonlarınız başlar Bir apartman üzerine tırmanmış dev dinazorlar, arabanın içinde dolaşan büyük örümcekler ve buna benzer bir çok şey görebilirsiniz Harika mı geldi? İnanın harika değiller İnsana verdiği…; zarar kelimesinden daha zararlı Onları aldığınız zaman insanda olmuyorsunuz O zaman, “Nefes alan canlıya verdiği …” (diye de bir cümle kurabiliriz) insanı öldürür Böyle ölmek istemezsiniz ama bunları yaşamak istiyorsunuz öyle mi? Bu kandırmacadan başka bir şey değil İnsan kandırır, ilaç kandırır, ruhunuz kandırır Artık kendinizi tatmin etmişsinizdir ve çevrenize dönerseniz Köpeğin suyuna kokain katarsanız ve köpeğin takla atmasını gülerek izlerseniz Ağır kokain kullanımının sonradan beliren etkileri kilo kaybı, depresyon ve bitkinliktir
Bu size iğrenç geldiyse bunları yaşamak isteğini bir kez daha gözden geçirin İnsanların şu özelliğide vardır “Yok abi ben alırsam bir şey olmaz bana” “Abi ben öyle insan mıyım” En temiz insanın kim bilir ne aldıktan sonra karşı cinse saldırdığını, hapiste bir sene yattığını duyunca, hala ben öyle şey yapmam diyorsanız eğer üzgünüm yapabileceğim bir şey yok
Eğer üç gündür uyumamış haldeyseniz ve eğer son kullandığınız zamandan 9 saat geçmişse, kusarsanız, aşırı terler, mide krampları geçirir, tüm vucüdun ağrırsa ve o halde araba kullanmayı düşünüyorsanız Evin önünden en az yirmi kez geçer, ben neredeyim soruları sorarsanız siz eroin bağımlısısınız Eğer almazsanız eroininizi 3 gün sonra ya ölürsünüz ya da öldürün beni derseniz
Hızlı müzik, bağrışmalar, dans edenler, uyuşturucu satıcıları, aracılar, yan masaya bakanlar, birbirlerine bakanlar, buraya msn adresini vermek için kalem getirmiş insanlar, kendinden geçenler, kusanlar, ışık, gösteri, köpükler, yaş olmuş elbiseler, yaş olunca içi görünen nefes alan canlılar, düşü görenler, düşü yaşayanlar, kızların eteklerini yukarıya kaldırmak için süper gücü olmasını isteyenler, nefessiz kalmalar
Kurtulmak için kapıdan dışarı çıktığınızda her yeriniz ıslanmış bir biçimde nefes nefese bir caddeye çıkarsanız Temiz hava sizi öylesine çarpar ki, korumalar sizi tutar, oturtmak için tekrar aynı yere götürmeye çalışır Kurtulmaya çalışırsınız Bütün cadde; minibüs ahalisi, otobüs ahalisi, arabanın içindekiler, yedi yaşındaki çocuk size bakar Annesine “anne bu ne” diye sorar İşaret parmağını kullanmasınıda öğrenmiş velet dersiniz annesine Annesi korktu mu güldü mü anlayamadım Arkamdan insanlar gelir Bağırırsınız onlara, çünkü nedenler aptalcadır, sonuçlar midenizi bulandırır Arabayı isterseniz, bu halde kullanamazsanız, taksi çağıralım efendim diye söylenip suratıma suratıma bakarlar Ses tellerim dahada ağrır Arabaya binerim Gitmek istediğim istikametin tersine yol alırım Eğer bu halde araba kullanacağım diyorsanız, aptallıktan öteye gitmessiniz Ben bunları yaşamak isteyen insanlara kısaca şifre diyorum Şifre, bilgisayarınızın parolasıdır Her akıllı bunu mutlaka düşünür Önemli bir sisteme girerseniz eğer ve şifreyi bilmiyorsanız ilk kullanacağınız deneme “şifre” olsun
Sonra vücud endorfin salgılar
Sonra her şey susmuştur Ses yoktur Kalbinizin atışınızı hissedersiniz Başınızın dönmesinden uyuyamazsınız Düş görürsünüz
Sahildeyim İnsanı titreten soğukluk, ormanın havasıyla karışık Ölene kadar burada bekleyebilirsiniz
|