Konu
:
Boyun Ve Omurga Protezlerine Yaş Sınırı
Yalnız Mesajı Göster
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boyun ve omurga protezlerine yaş sınırı
Boyun ve omurga protezleri için 45 yaş sınırı getirmesi tıp çevrelerinde tartışma yaratıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun boyun ve omurga protezleri için 45 yaş sınırı getirmesi tıp çevrelerinde tartışma yaratıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) boyundaki omurilik kireçlenmesi için servikal disk taktırması gereken hastalara getirdiği 45 yaş sınırı tıp dünyasında tartışma yarattı
Türk Tabipler Birliği Başkanı "Hasta hastadır, hangi yaşta neden yararlanacağına Sosyal Güvenlik Kurumu değil doktor karar verir
Bu kısıtlama tıbbi hatalara neden olacaktır" diye yaş sınırını eleştirdi
Kendisi de servikal disk ameliyatı olan Hıncal Uluç "Sosyal devlete gel" başlığı ile bu uygulamayı dünkü köşesine taşıdı
52 yıl boyunca prim ödediği halde, Hıncal Uluç da 45 yaşını geçtiği için diskin parasını ödemek zorunda kalan hastalar arasına katıldı
Kazalar ya da boyun kireçlenmesi nedeniyle özellikle 45 yaşından sonra pek çok kişinin bu operasyona ihtiyacı oluyor
Servikal disk yani boyun omurga protezi kireçlenen omurgaları birbirine bağlıyor
Protezlerin maliyeti 8 bin TL'yi buluyor
Geçtiğimiz yıl aralık ayında alınan karara göre, 45 yaşından sonra SGK servikal disk uygulamalarının parasını ödememe kararı aldı
45 yaşından küçüklere ise yalnızca bir disk ödeme sınırı getirdi
Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof
Dr
Gencay Gürsoy, "Hastaya gerekli olan tıbbi uygulama için yaş sınırı getirilemez
Bu konudaki kararı sosyal güvenlik kurumu yani SGK veremez
Hangi hastaya ne gerektiği konusu doktorun ve hastanın vereceği bir karardır
Bu kural SGK'ya kâr ettirebilir ama hasta için tıbbi hataya neden olur" diyerek, uygulamayı eleştirdi
'70 YAŞINDA DA TAKILABİLİR'
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç
Dr
Kemal Yücesoy da "Benim 45 yaşını geçmiş ve disk protezi taktığım çok hasta oldu
50 yaşında cerrah arkadaşlarıma bile bu protezi taktım çünkü hareketliliklerini sürdürmeleri gerekiyordu
70 yaşındaki kişiye de bazen bu protezi takmak gerekebilir
Yalnızca pahalı diye hastaları bu uygulamadan mahrum etmek doğru değil
Benim için böyle bir gereklilik olsa ben de cebimden ödeyip takılmasını isteyeceğim
SGK'nın sınırını doğru bulmuyorum" diye konuştu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul