Yalnız Mesajı Göster

E Vitamini Kaybını Nasıl Önleriz?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

E Vitamini Kaybını Nasıl Önleriz?



Günlük E vitamini tüketmek için neler yapmak gerekir?

1-Yemeklerinizde sadece zeytinyağı kullanınız

2-Diyette olsanız bile salatanıza az da olsa mutlaka zeytinyağı ekleyiniz

3-Haftada en az 2 öğün balık yiyiniz

4-Bol bol yeşillik yiyiniz Salatanızda zeytinyağının yanı sıra tavuk, peynir gibi tercihlerinizde ton balığını da unutmayınız

5-Bol bol sebze ve meyve yiyiniz Günde en az 4-5 porsiyon meyve, 5-6 porsiyon da zeytinyağlı sebze yiyiniz

E Vitamini kaybını nasıl önleriz?

E vitamini yağda eriyen bir vitamin olduğu için suda eriyen vitaminlere kıyasla ısı, ışık gibi dış etkenlere daha dayanıklıdır Ancak gıdaların ısıtılma, pişirme, dondurulma, işlenme esnasında tahrip olurlar Bu nedenle yağın kızartılması durumunda E vitamini kaybı çoktur Önerimiz iyi bir E vitamini kaynağı olan zeytinyağı kullanmaktadır

Ayrıca mümkün olduğunca yemeği pişirirken yağı soğan ile çok yakmadan pişirmenizdir Yine mümkün olduğunca sebzeleri kızartmadan, suda ya da buharda haşlayarak üzerine daha sonra zeytinyağı eklemenizi tavsiye ederiz

Alıntı Yaparak Cevapla