Yalnız Mesajı Göster

Bakanlık Dönere Standart Getirdi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakanlık Dönere Standart Getirdi



Bakanlık Dönere Standart Getirdi

Dönerin içerdiği yağ oranı en çok yüzde 25, tuz oranı ise en çok yüzde 2 olacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği Taslağı, özellikle dünyaca tanınan milli yiyeceklerimizden dönere hijyen ve sağlık açısından önemli kriterler getirdi

Taslağa göre dönerin içerdiği yağ oranı kütlece en çok yüzde 25, tuz oranı kütlece en çok yüzde 2 olacak Döner üretiminde et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri kullanılamayacak Dönerin raf ömrü pişirilme süresi dahil en fazla 24 saat, dondurulmuş dönerin raf ömrü ise en fazla 6 ay olacak

Alıntı Yaparak Cevapla