Konu
:
Bakanlık Dönere Standart Getirdi
Yalnız Mesajı Göster
Bakanlık Dönere Standart Getirdi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakanlık Dönere Standart Getirdi
Bakanlık Dönere Standart Getirdi
Dönerin içerdiği yağ oranı en çok yüzde 25, tuz oranı ise en çok yüzde 2 olacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği Taslağı, özellikle dünyaca tanınan milli yiyeceklerimizden dönere hijyen ve sağlık açısından önemli kriterler getirdi
Taslağa göre dönerin içerdiği yağ oranı kütlece en çok yüzde 25, tuz oranı kütlece en çok yüzde 2 olacak
Döner üretiminde et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri kullanılamayacak
Dönerin raf ömrü pişirilme süresi dahil en fazla 24 saat, dondurulmuş dönerin raf ömrü ise en fazla 6 ay olacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul