Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlık Reçeteleri
CİLT GÜZELLİĞİNE
1 tarif
Avokado, söğüt yaprağı, ciğer otu ve civan perçemi kaynatılıp suyu cilde pamukla sürülür
2 tarif
Buğday yağı, kayısı yağı,havuç yağı ve badem yağı karıştırılarak, krem gibi cilde sürülür
3 tarif
50 gr ahırı kahra dövülüp zeytinyağı ile karıştırılıp süzülür, cilde krem gibi sürülür
4 tarif
Pirinç kaynatılıp suyu ile cilt yıkanır
5 tarif
Lahana ve pırasanın özsuyu çıkarılıp cilde sabah akşam krem gibi sürülür
6 tarif
At kestanesi dövülüp zeytin yağı ile karıştırılarak cilde sürülür
7 tarif
Salatalık sıkılıp suyu cilde sürülür
CİNSEL İSTEĞİ ARTIRMAYA
1 tarif
Adaçayı, maydanoz, oğul otu, biberiye, melisa yaprağı, mentollü nane, roka, kekik, lavanta, mersin yaprağı, karabaş otu, mercan köşk, fesleğen, çaşır otu ve kereviz yaprağı
Otlar ayrı ayrı veya tamamı karıştırılıp 1-2 su bardağı aç ve tok karnına çay gibi içilir
2 tarif
Bakla, enginar, kereviz, ceviz, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı,incir,üzüm, mührü süleyman, çemen unu, salep, susam, ısırgan otu, kereviz tohumu, pırasa, roka, lahana, bol miktarda yenir İncir ve üzüm suyu içilir
3 tarif
50 gr kereviz tohumu
50 gr roka
50 gr tarçın
50 gr safran
20 gr miski anber
50 gr karanfil
50 gr pırasa tohumu
1 kg bal
1 kg keçi boynuzu pekmezi
100 gr polen
100 gr arı sütü karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı aç karnına yenir
4 tarif
Sahlep yapılıp üzerine tarçın ve zencefil serpilerek içilir
5 tarif
Mührü süleyman kökü taze veya dövülüp bala karıştırılarak yenir
6 tarif
50 gr soğan tohumu
50 gr roka tohumu
50 gr lahana tohumu
50 gr darı fülfül
50 gr hindistan cevizi
100 gr kadar kurutulmuş ve dövülerek toz haline getirilmiş çasır kökü
100 gr arı sütü
100 gr polen
100 gr gınseng kökü
2 kg bal
1 kg dut pekmezine karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir
CİNSEL ARZUYU YATIŞTIRMAYA
1 tarif
Marul yaprağı çiğ olarak yenir
2 tarif
Ihlamur, şerbetçi otu, nilüfer, hayıt, yasemin, söğüt yaprağı veya kabuğu, kedi otu kökü
Otların tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp suyu içilir
ÇARPINTIYA
1 tarif
Alıç, kedi otu, kına kına kabuğu, oğul otu, karabaş otu, biberiye, melisa yaprağı, ökse otu, lavanta çiçeği, bamya çiçeği, çoban çökerten Otların tamamını karıştırıp az miktar kaynatılarak içilir veya ayrı ayrı kaynatılarak içilir
2 tarif
Biberiye yağı veya
nane yağından 10 damla, 1 fincan suya damlatılarak aç karnına içilir
3 tarif
50 gr hünnap
50 gr iğde
50 gr alıç meyvesi karıştırılıp kaynatılarak aç ve tok karnına içilir
ÇIBANA
1 tarif
Kuru soğan pişirilip (közde, ateşte) yanan kısmı alınır, pişen kısmı dövülüp az miktar zeytin yağı ve çok az ham sabunla karıştırılıp çıban olan kısma bol miktar koyularak sarılır
2 tarif
Lokum, incir ezilip çıbana sarılır
3 tarif
Altun otu, kırk kilit otu lapası yapılıp çıban üzerine sarılır
ÇİÇEK HASTALIĞINA
1 tarif
Civan perçemi, melek otu, böğürtlen yaprağı, adaçayı, kekik, menekşe çiçeği, lavanta, papatya, mercan köşk, söğüt yaprağı, biberiye, mentollü nane, karabaş otu, tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp ballı içilir
2 tarif
500 gr incir parçalara bölünür
1 kg süte konulup kaynatılarak suyu içilir
3 tarif
200 gr börülce unu
1 kg bala karıştırılarak yenir
4 tarif
Hasta sıcak saklanır, bol yağsız tatlı yedirilir
|