Yalnız Mesajı Göster

Sağlık Reçeteleri

Eski 11-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlık Reçeteleri



GASTRİTE

1 tarif
Darı fülfül ağızda çiğnenip yutulur
2 tarif
Kantaron çiçeği, nane, papatya, meyan kökü, kısa mahmut otu, biberiye, hatmi çiçeği ve ebegümeci ayrı ayrı veya karıştırılarak kaynatılıp suyu içilir
3 tarif
100 gr darı fülfül
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına yenir
4 tarif
100 gr zerdeçal
100 gr mastica
1 şişe kudret narının tortusu
1 kg bala karıştırılıp aç karnına 1 yemek kaşığı sade veya 1 bardak süte 1 yemek kaşığı karıştırılıp içilir
5 tarif
50 gr anason
50 gr kimyon
50 gr mayana
100 gr mastica
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir

GAZ SÖKTÜRMEYE

1 tarif
Kantaron çiçeği, nane, biberiye, lavanta, fesleğen, mercan köşk, tarhun, ayrı ayrı veya beraber kaynatılıp suyu aç ve tok karnına içilir
2 tarif
50 gr anason
50 gr rezene
50 gr kimyon
50 gr kakule
50 gr karanfil karıştırılıp yemeklerden sonra 1 tatlı kaşığı yutulur veya kaynatılıp suyu içilir
3 tarif
50 gr kimyon
50 gr rezene
50 gr kişniş
dövülüp toz haline getirilip yemeklerden sonra bir tatlı kaşığı tok karnına içilir

GEĞİRTİYE

1 tarif
Mentollü nane, papatya, kimyon, anason, biberiye, oğul otu, mersin yaprağı ayrı ayrı veya karıştırılarak çay yerine içilir

GÖĞSÜ YUMUŞATMAYA

1 tarif
Antep fıstığı ve çam fıstığı çiğ olarak yenir
2 tarif
Çam kozası, papatya, hatmi, baldırı kara, meyan kökü, çuha çiçeği, ayni sefa otu, mentollü nane, gelincik, mersin yaprağı, okaliptus yaprağı, karabaş otu, melisa yaprağı, ıhlamur, adaçayı ve alıç çiçeği
Otlar ayrı ayrı veya tamamı karıştırılıp aç ve tok karnına içilir
3 tarif
Bol soğan, sarımsak, lahana, pırasa ve turp yenir
4 tarif
50 gr zencefil
50 gr zerdeçal
50 gr çörek otu
50 gr günlük
50 gr mastika
50 gr kebabiye
50 grkavrularak dövülmüş keten tohumu
2 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına, 1 yemek kaşığı yenir Meyve suyu veya ılık sütle karıştırılıp içilir

GÖZ İLTİHABINA

1 tarif
Pelin, kantaron çiçeği, papatya, söğüt kabuğu veya yaprağı, anason, rezene, hatmi, gül yaprağı, ısırgan otu, kekik, lavanta, fesleğen, ebegümeci, sığır kuyruğu kaynatılıp ayrı ayrı veya karıştırılarak pansuman ve göze banyosu yapılır

GÖZ KANAMASINA

1 tarif
Sarmısağın meyvesi yakılarak külü bala karıştırılıp göze sarılır
2 tarif
Taze patates kesilerek göze sarılır
3 tarif
Çayın demi ile göze pansuman yapılır
4 tarif
Asma çubuğunun suyu göze 2-3 damla olarak damlatılır

GÖZÜ KUVVETLENDİRMEYE
1 tarif
Balık yağı 3 öğün tok karnına sade veya havuç suyu ile karıştırılarak içilir
2 tarif
Bol miktarda havuç yenir, suyu sıkılıp içilir
3 tarif
Böğürtlen meyvesinin tazesi yenirReçeli, kompostosu ve şurubu yapılır
4 tarif
Taze mantarın öz suyu sıkılıp göze 2-3 damla, damlatılır
5 tarif
Asma suyu göze damlatılır
6 tarif
100 gr ısırgan tohumu
100 gr rezene
100 gr polen
100 gr arı sütü
100 gr çörek otu
2 kg bal ile dövülüp 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir

GRİP

1 tarif
Kayın ağacı, kantaron, ada çayı, söğüt yaprağı, okaliptus yaprağı, kekik, mentollü nane, hatmi, papatya, melek otu, rezene, lavanta, anason, fesleğen, biberiye, oğul otu, gül ve menekşe
Otların tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp suyu çay gibi aç veya tok karnına içilir
2 tarif
Sarımsak, soğan, lahana, turp, pırasa, portakal, limon, greyfurt, ayva pişirilip, böğürtlen meyvesi, kuşburnu marmelatı bol miktarda yenir
3 tarif
50 gr zencefil
50 gr çörek otu
50 gr karanfil
50 gr tarçın
50 gr havlucan
50 gr anason karıştırılıp içilir
Yalnız bu bitkilerin tamamı karıştırıldıktan sonra az miktarda 3-4 defa kaynatılabilir veya dövülüp 2 kg bala tamamı karıştırılıp üç öğün yenilir

GUATR

1 tarif
Civan perçemi, baldırı kara, pelin, biberiye,mentollü nane,karabaş otu,ökse otu, lahana, ıspanak, kereviz yaprağı, akasya çiçeği, ayrı ayrı veya tamamı karıştırılıp az miktar kaynatılıp suyu içilir
2 tarif
Kereviz, lahana, ıspanak, iç ceviz (çiğ olarak) , dere otu bol miktarda yenir
3 tarif
100 gr akasya çiçeği dövülür
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir
4 tarif
50 gr topalak
50 gr kereviz tohumu
50 gr dere otu tohumu
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir
5 tarif
100 gr ısırgan tohumu
100 gr tere tohumu
50 gr kebabiye
50 gr üzerlik
50 gr çörek otu
50 gr karanfil
50 gr polen
50 gr arı sütü
Tamamı karıştırılarak üç öğün bir yemek kaşığı yenir
NOT: Metal kullanılmaz
6 tarif
Yemek esansında bol tere limon sıkılarak yenir

GUT HASTALIĞINA

1 tarif
Ardıç meyvesi, huş ağacı, bodur mahmut otu, yaban yasemini, kuş konmaz, papatya, kiraz sapı, ayrık, biberiye, mısır püskülü, mentollü nane, funda yaprağı, karahindiba, adaçayı, kekik, diş budak yaprağı, oğul otu yaprağı ve okaliptus yaprağı ayrı ayrı veya tamamı kaynatılıp az miktar çayı aç ve tok karnına limon ilave edilerek içilir
2 tarif
Sarımsak, enginar, sebzeler, meyveler,lahana, pırasa, ıspanak, portakal, limon, greyfurt, kereviz bol miktarda yenir
3 tarif
Lahana yapraklarının lapası yapılıp sarılır
4 tarif
Keten tohumu lapası harici sarılır
5 tarif
50 gr çörek otu
50 gr kebabiye
50 gr zencefil
50 gr üzerlik tohumu
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına yenir
NOT : Ağır yiyecekler yenilmez

GÜNEŞ YANIĞINA

1 tarif
Havuç rendelenip suyu yanıkların üzerine sürülür
2 tarif
Çiğ yumurtanın sarısı yanıklara sürülür, fazla bekletilmeden yıkanır
3 tarif
10 gr tuz
10 gr limon tuzu
3 gr aksülmen
Tamamı 500 gr yağlı yoğurtta eritilip güneşte bekletilir Krem haline gelene kadar yanıklara sürülür
4 tarif
Ceviz yağı, havuç yağı,kakao yağı,buğday yağı karıştırılarak sürülür


Alıntı Yaparak Cevapla