Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlık Reçeteleri
ÖDEM
1 tarif
Maydanoz, soğan, sarımsak, tere otu, roka, lahana,enginar,kiraz ve mısır bol miktarda ve çiğ olarak yenir
2 tarif
Kayın ağacı yaprağı, kırk kilit otu, altın ot, mısır püskülü, ayrık otu, kiraz sapı, karahindiba, altun ot, kayış kıran, okaliptus, akdiken, kantaron çiçeği, avokado yaprağı, funda, anason, rezene, ardıç tohumu, tamamı veya bir kısmı karıştırılıp bol miktarda aç ve tok karnına suyu ılık olarak 1-2 bardak içilir
3 tarif
Ayağı üşütmemek, soğuk yiyip içmemek, asitli ve kolalı içeceklerden uzak durmak gerekir
ÖKSÜRÜĞE
1 tarif
50 gr deniz kadayıfı
1 kg sütte kaynatılıp şurubu içilir
2 tarif
1 bardak ılık süt
1 yumurta sarısı
Az miktarda zencefil veya karabiber karıştırılıp tok karnına içilir
3 tarif
Zeytin yağı, limon, yarı yarıya karıştırılıp aç karnına 4 öğün 1 yemek kaşığı içilir
4 tarif
Sahlep pişirilip sütle üzerine zencefil dökülüp içilir
5 tarif
50 gr keten tohumu kavrulup dövülür
50 gr bakla unu
50 gr kavun çekirdeği dövülüp toz haline getirilir
50 gr fındık
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı sade veya suda karıştırılıp içilir
6 tarif
50 gr zencefil
50 gr kebabiye
50 gr zerdeçal
50 gr çörek otu
50 gr günlük
1 kg bala karıştırılıp sade olarak veya sütle 1 yemek kaşığı aç veya tok karnına yenir
7 tarif
Bol soğan, sarımsak, lahana, pırasa, çam fıstığı, fındık, incir, antep fıstığı, pişmiş ayva,
elma, havuç ve kereviz yenir
8 tarif
Meyan kökü, papatya, ayva yaprağı, hatmi çiçeği, hünnap, ıhlamur, ada çayı, kuru elma,
kestane kabuğu, kekik, lavanta, mercan köşk, biberiye, oğul otu, karabaş otu, mentollü
nane, ökse otu, yarpuz, ebegümeci, sığır kuyruğu, fesleğen, okaliptus, gelincik çiçeği,
çuha çiçeği, alıç çiçeği, ardıç tohumu, anason, rezene, ayrı ayrı veya bir kısmı
karıştırılarak aç veya tok karnına çay yerine ballı limonla bol miktarda içilir
PAMUKÇUĞA
1 tarif
Kara dut şurubu ile gargara yapılır
2 tarif
Fesleğen, papatya, söğüt yaprağı, lavanta çiçeği, kantaron çiçeği, kekik, menekşe yaprağı, gül yaprağı, ayrı ayrı veya bir kaçı karıştırılıp gargara yapılır
3 tarif
Karbonatla, ağız tahriş edilmeden silinir
4 tarif
Ket hindi dövülerek toz haline getirilip ağız içine sürülür
PANKREAS TEMBELLİĞİNE
1 tarif
100 gr ardıç tohumu
50 gr ada çayı
50 gr ayrık kökü
2 lt suda kaynatılıp süzülerek buzdolabında saklanır Isıtılıp aç karnına 1 çay bardağı içilir
2 tarif
Mersin yaprağı, kekik, zeytin yaprağı, kaynatılıp çay yerine aç veya tok karnına sıcak olarak içilir Bodur mahmut, altun ot kaynatılarak suyu içilir
PARKİNSONA
1 tarif
Bol miktarda kara üzüm su yerine aç veya tok karnına içilir Taze ve Kuru bakla
pişirilerek yenir
2 tarif
1 kg kara üzüm
5 kg düdüklü tencerede iyice kaynatılıp süzülerek suyu alınır Buzdolabında saklanıp ılık olarak aç veya tok karnına içilir Yaş kuru meyvesi yenir
3 tarif
Ökse otu, karabaş otu, oğul otu, biberiye, mentollü nane, kantaron çiçeği, papatya,
kekik, lavanta, ısırgan yaprağı, ardıç meyvesi ve alıç çiçeğinin, tamamı veya bir kaçı
karıştırılıp çay yerine ballı olarak aç veya tok karnına içilir
4 tarif
100 gr polen
100 gr arı sütü
100 gr çörek otu
100 gr ısırgan tohumu
100 gr ardıç meyvesi
100 gr arap zamkı
100 gr havlucan
100 gr mastica
100 gr iç bakla unu
100 gr turp tohumu
50 gr karanfil
2 kg bal
2 kg üzüm pekmezi tamamı dövülüp karıştırılıp 3 öğün, 1 yemek kaşığı karıştırılıp sade veya ballı sütle içilir
5 tarif
Bol miktarda bakla ve bezelye yenir
NOT : Bu karışımın hazırlanmasında metal eşyalar kesinlikle kullanılmaz
PİŞİKLERE
1 tarif
Kudret narı zeytin yağı içerisinde güneşte bekletilip krem kıvamına getirildikten sonra harici pişiklere sürülür
2 tarif
Zeytin yağı, çörek otu yağı, badem yağı karıştırılıp sürülür
PROSTAT BÜYÜMESİNE
1 tarif
Ayrık otu, bodur mahmut, altun ot, sığır kuyruğu çiçeği, maydanoz sapları, brokoli,
mısır püskülü, civan perçemi, kereviz yaprağı ve yavşan otu, ayrı ayrı veya bir kaçı
karıştırılıp aç veya tok karnına çay yerine sıcak olarak 1-2 su bardağı içilir
2 tarif
Kerevizin yumrusu çiğ veya pişirilip yenir Yumrusunun kabukları kaynatılarak suyu
içilir
3 tarif
100 gr kereviz tohumu
100 gr hazanbel kökü (ezin)
Ayrı ayrı 3 lt suya konulup 2 lt kalana kadar kaynatılır Süzülüp suyu alındıktan sonra buzdolabına konur 3 öğün aç karnına ayrı ayrı 1 çay bardağı ılık olarak içilir
4 tarif
50 gr kereviz tohumu dövülür
50 gr hazanbel kökü “
50 gr çörek otu “
50 gr mazı “
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı karıştırılıp yenir
5 tarif
250 gr brokoli
2 lt suda kaynatılıp aç karnına sıcak olarak 1 su bardağı içilir, sebzesi yenir
6 tarif
100 gr salatalık çekirdeği dövülür, toz haline getirilerek 3 öğün 1 tatlı kaşığı aç karnına
yenir
PROSTAT İLTİHABINA
1 tarif
Selvi kozası, selvi yaprakları, mısır püskülü, bodur mahmut, kiraz sapı, ayrık otu, kekik,
yavşan otu, söğüt yaprağı, mersin yaprağı, okaliptus yaprağı, maydanoz, lavanta,
mercan köşk, kaynatılıp ayrı ayrı veya bir kaçı karıştırılıp aç veya tok karnına 1-2 su
bardağı sıcak olarak içilir
|