Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlık Reçeteleri
VARİSE
1 tarif
Civan perçemi, papatya, ak diken, fesleğen, servi kozası, ballı baba, nane, biberiye, oğul
otu, mentollü nane, menekşe çiçeği, kekik otu, karabaş otu, hayıt çiçeği, asma yaprağı,
at kestanesi kabuğu, fındık yaprağı, karamuk kökü, ada çayı
Otların tamamı veya bir kısmı bir arada karıştırılıp aç veya tok karnına limonlu veya sade olarak 1-2 su bardağı içilir
2 tarif
100 gr üzerlik tohumu
1 kg bala karıştırılıp aç karnına 1 yemek kaşığı karıştırılıp yenir veya toz halinde 1 tatlı kaşığı yutulur, devam edilir
3 tarif
Sarımsak, soğan, limon, portakal, lahana, pazı ve üzüm bol miktarda yenir
4 tarif
100 gr at kestanesi dövülerek kurutulur
1 kg bala karıştırılıp aç veya tok karnına yenir veya toz halinde 1 tatlı kaşığı yutulur veya pişirilip kabuğu soyularak yenir
VEREME
1 tarif
Isırgan otu, pancar, ayva yaprağı, hatmi, kantaron, kuzu kulağı, kekik, adaçayı, yavşan otu, meyan kökü, oğul otu, karabaş otu, biberiye, mentollü nane ve maydanoz
Otların tamamı veya bir kısmı aynı miktarda karıştırılıp kaynatılarak aç veya tok
karnına 1-2 su bardağı sade veya ballı içilir
2 tarif
Kereviz, lahana, havuç, kırmızı pancar, şeker pancarı, üzüm, ayva, badem, incir bol miktarda yenir
3 tarif
50 gr ayva çekirdeği
50 gr kişniş
100 gr ısırgan tohumu
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına ılık süte karıştırılarak içilir
4 tarif
50 gr kına kına
100 gr polen
50 gr arı sütü
150 gr zerdeçal
50 gr zencefil
1 kg pekmez
1 kg bala karıştırılıp aç karnına sade veya sütlü içilir
NOT : Metal Kullanılmaz
5 tarif
50 gr çörek otu
50 gr karanfil
25 gr kardeş kanı
100 gr polen
100 gr arı sütü
1 kg andız pekmezi
1 kg keçi boynuzu pekmezi karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 bardak ılık süte 1 yemek kaşığı karıştırılarak kullanılır
NOT : Metal kullanılmaz
VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTTIRAN BİTKİLER
1 tarif
Biberiye, kurt pençesi, mayasıl otu, kuşburnu, alıç ve alıç çiçeği, hünnap, iğde, mürver çiçeği, lavanta, oğul otu, karabaş otu, kantaron çiçeği, şahdere otu, turp otu, hardal otu, efelek, yavşan otu ve çaşır otu
Otların tamamı veya bir kısmı eşit miktarda karıştırılarak kaynatılır Aç veya tok karnına ,çay yerine ,içine bal katılarak 1-2 su bardağı içilir
YANIKLARA
1 tarif
Kantaron çiçeği, öküz gözü yaprağı, badem, dul avrat otu, sığır kuyruğu, meryem ana
dikeni, lahana, gül yaprağı, eğrelti otu, ısırgan otu, asma yaprağı, köknar yaprağı, aynı
sefa, biberiye, mentollü nane, söğüt yaprağı ve ıspanak
Otların tamamı veya bir kısmı kaynatılıp suyu ile yanıklar pansuman yapılır, lapası harici yanıklara sarılır
2 tarif
5 ad Çiğ yumurta
50 gr zeytin yağı ile karıştırılıp yanıklara sürülür
3 tarif
Havuç rendelenerek veya dövülürek yanıklara sürülür
4 tarif
Patates ezilerek yanıklara sürülür
5 tarif
Kudret narı meyvesi zeytin yağına karıştırılarak krem gibi yanıklara sürülür
YARALARA (HARİCİ)
1 tarif
50 gr hava civa yaprağı veya kökü
50 gr iç yağı
50 gr balmumu az ateşte pişirilip merhem yapılarak harici yaralara krem gibi sürülür
2 tarif
20 gr kurşun tozu
20 gr telli sürür
50 gr zeytin yağı veya 100 gr vazelinle karıştırılıp harici yaralara sürülür
3 tarif
Kudret narı zeytin yağı ile karıştırılıp harici yaralara sürülür
YATIŞTIRICI
1 tarif
Ada çayı, ıhlamur, akasya çiçeği, alıç çiçeği, turunç kabuğu, lavanta, biberiye, mentollü
nane, oğul otu, karabaş otu, kantaron çiçeği, ökse otu, söğüt yaprağı ve kabuğu, reyhan,
lavanta, mercan köşk, gelincik çiçeği, çam yaprağı, yarpuz, papatya, mine çiçeği, mersin
yaprağı, çarkı felek çiçeği, fesleğen, taflan yaprağı, şerbetçi otu
Otların tamamı veya bir kısmı aynı miktar karıştırılıp aç veya tok karnına 1-2 su bardağı ballı limonla içilir
2 tarif
Alıç meyvesi, hünnap, iğde, lahana, marul, tere otu bol miktarda yenir
3 tarif
50 gr hindistan cevizi
50 gr zencefil
50 gr anason
25 gr safran çiçeği
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı ılık sütle veya sade olarak içilir
4 tarif
50 gr kimyon
50 gr havlucan
50 gr mayana
25 gr karanfil
1 kg bala karıştırılıp 3 öğün aç karnına 1 yemek kaşığı yenir
5 tarif
100 gr tatlı badem içi
50 gr kakule
1 kg bala karıştırılıp aç veya tok karnına 1-2 yemek kaşığı yenir
YILANCIĞA
1 tarif
Yılancık burçağı (yabani burçak) bitkisinin kökleri ve yumrusu iyice yıkanıp
temizlenerek dövülür, sütle iyice karıştırılır, kaynatılarak pişirilir Macun haline getirilip
harici yılancık olan kısma sabah-akşam sürülür
2 tarif
Biberiye, papatya, mersin yaprağı, defne yaprağı, lahana, eğrelti otu, ısırgan otu, hatmi
çiçeği, marul yaprağı, enginar yaprağı, lavanta çiçeği, mercan köşk, söğüt yaprağı
Otların tamamı veya bir kısmı aynı miktarda karıştırılıp kaynatılarak suyu ile sabah-akşam pansuman yapılır
3 tarif
Kudret narı zeytinyağı ile karıştırılarak harici sürülür
4 tarif
100 gr zerdeçal
100 gr ısırgan tohumu
50 gr krem tartar
50 gr raven kökü
50 gr demir dikeni
50 gr çörek otu
50 gr kebabiye
Tamamı 2 kg bala karıştırılarak, aç karnına 3 öğün 1 yemek kaşığı yenir
5 tarif
500 gr demirhindi
2 lt suda ezilerek süzülür 3 öğün aç ve tok karnına 1 çay bardağı içilir
|