Yalnız Mesajı Göster

Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!



Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!

Kurban bayramında evlerdeki et stoğunun artacağı bir gerçek Hanımların etleri değerlendirmede en çok kullandıkları yöntem ise buzlukta dondurmak Ancak bu konuda özellikle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken pek çok husus var

Öncelikle etli yemek yapımında bir kerede en fazla ne kadar et kullanıyorsunuz? Bunu tespit edin Ardından mevcut etleri birer pişirimlik parçalara ayırın Et, 0–2 santigrat derecede 3–5 gün, buzlukta birkaç hafta, -18 derecede ise 3 ay saklanabilir Donmuş etler soğuk yerde yani buzdolabında çözdürülür Çözdürülen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir Çünkü çözme sırasında üstünde mikrop üreyebilir Ayrıca etin protein yapısı bozulabilir

Bunun yanında Çok fazla et tüketiminden kaçının Etle birlikte sebze tüketin Etlerin yağlı kısımlarının tüketmeyin İç yağları yemeklerde kullanmayın

Alıntı Yaparak Cevapla