Konu
:
Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!
Yalnız Mesajı Göster
Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!
Buzlukta Et Saklayanlar Dikkat!
Kurban bayramında evlerdeki et stoğunun artacağı bir gerçek
Hanımların etleri değerlendirmede en çok kullandıkları yöntem ise buzlukta dondurmak
Ancak bu konuda özellikle sağlık açısından dikkat edilmesi gereken pek çok husus var
Öncelikle etli yemek yapımında bir kerede en fazla ne kadar et kullanıyorsunuz? Bunu tespit edin
Ardından mevcut etleri birer pişirimlik parçalara ayırın
Et, 0–2 santigrat derecede 3–5 gün, buzlukta birkaç hafta, -18 derecede ise 3 ay saklanabilir
Donmuş etler soğuk yerde yani buzdolabında çözdürülür
Çözdürülen etlerin tekrar dondurulması tehlikelidir
Çünkü çözme sırasında üstünde mikrop üreyebilir
Ayrıca etin protein yapısı bozulabilir
Bunun yanında Çok fazla et tüketiminden kaçının
Etle birlikte sebze tüketin
Etlerin yağlı kısımlarının tüketmeyin
İç yağları yemeklerde kullanmayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul