Yalnız Mesajı Göster

Sonbaharda Sağlıklı Kalmak İçin Ne Yapmalı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sonbaharda Sağlıklı Kalmak İçin Ne Yapmalı



Sonbaharda sağlıklı kalmak için ne yapmalı

Tükettiğiniz besinler soğuk algınlığına karşı sizi koruyor Diyetisyen Tuğçe Aytulu Ersin, "Maydanoz, kabak ve yeşil biberi sofranızdan eksik etmeyin" diyor



Sonbaharda havaların bir anda soğuduğunu ve vücut direncinin düştüğünü belirten diyetisyen Tuğçe Aytulu Ersin, hastalıklardan korunmak için düzenli beslenmenin şart olduğunu söylüyor Ersin, şöyle konuşuyor:

Sonbaharla birlikte vücut direnci azalır, bağışıklık sistemi düşer Özellikle çocuklar, gebeler, emziren anneler ve yaşlılar için beslenme büyük önem taşır

PROTEİN ŞART
Hastalıklardan korunmak için yeterli ve dengeli beslenmek gerekir Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, Brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka, tere gibi sebzeler, vitaminler açısından zengin dir Burada önemli olan, meyvelerin sıkıldıktan hemen sonra içilmesidir

Çay ve kahve yerine bitki çayları veya C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı tercih edilebilir C vitamini kaybını önlemek için salatalar da meyve suları gibi hazırlandıktan kısa bir süre sonra tüketilmelidir

Diyetteki yağ türü ve miktarı da enfeksiyon hastalıklarının seyrinde önem taşır Bitkisel sıvı yağlar ve deniz ürünleri bağışıklık sistemini güçlendirir

Dengeli beslenmenin bir diğer şartı da yeterli protein alımıdır Doku yapımı ve onarımındaki güçlü etkileri nedeniyle proteinler, günlük beslenmeden eksik edilmemelidir Süt, tavuk ve balık gibi gıdalar iyi protein kaynağıdır

Alıntı Yaparak Cevapla