11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayram Şekerine Dikkat
Bayram dönemlerinde sağlıksız şeker üretiminin arttığını belirten uzmanlardan, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ambalajlı ve üretim izni olan ürünlerin tercih edilmesi uyarısı geldi
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof Dr Nevzat Artık, bayram dönemlerinde güvenli olmayan sağlıksız şeker ve çikolata üretimi yapan firma sayısının arttığına dikkati çekerek, ''Bayramı fırsat bilen bazı kişiler, ürettikleri gerçek olmayan çikolata ve şekerle halkın sağlığını tehlikeye atıyorlar Bu tip üretimlerden dolayı gıda zehirlenmesi başta olmak üzere birçok sağlık problemi yaşanabiliyor Tüketici, satın aldığının gerçek çikolata ve şeker olmasına dikkat etmesi gerekir'' diye konuştu
Bayramda vatandaşların ikram edecekleri kahve, akide şekeri, çikolata, şeker ve lokumları alırken öncelikle, ambalajlı ve üretim izni olan ürünleri tercih etmesi gerektiğinin altını çizen Artık, tüketicilerin aldıkları ürünün markasına ve bu markanın güvenirliğine de dikkat etmesi gerektiğini vurguladı
Kimi ''fırsatçıların'' önemli markaların benzer ambalajlarını kullanarak piyasaya taklit ve tağşişli ürün sunduklarına dikkati çeken Artık, tüketicileri açıkta ve ambalajsız satılan ürünleri almaması gerektiğini belirtti
|
|
|