Konu
:
Armutlu ve Cevizli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu ve Cevizli Kek
08-20-2007
#
1
alselbeliz
Armutlu ve Cevizli Kek
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
Fırını 175C'ye getirin
Derin bir kek kalıbını yağlayın
Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin
Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin
Armutu ve cevizleri karıştırın
Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün
Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin
20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın
:sm_biggrin: :sm_razz:
alselbeliz