Konu
:
Aşırı Stresli Ve Gerginim Ne Yapmalıyım
Yalnız Mesajı Göster
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşırı stresli ve gerginim ne yapmalıyım
Soru: 41 yaşındayım
Kendimi sürekli aşırı stresli ve gergin hissediyorum
Bu stresli halimden kurtulmak için ne yapabilirim? B
D
/İstanbul
Stresli bir durum karşısında adrenalin ve kortisol gibi stres hormonlarınız artar
Vücudunuz olası bir tehlikeye karşı atağa geçer, kan basıncı yükselir ve kalp atışı hızlanır
Bu durum ortadan kalktığında ise her şey yavaş yavaş eski haline döner
Ancak stresiniz uzun süreli ise vücudunuz bir hormonal bombardımana maruz kalır
Sonuçta yorgunluk, uykusuzluk ve konsantrasyon güçlüğüyle karşılaşabilirsiniz
Bağışıklık sistemindeki zayıflama nedeniyle sık sık grip olabilir; kabızlık-ishal, kas tutulmaları ve cinsel fonksiyon kayıpları yaşayabilirsiniz
Yardım alın!
Sigara-alkol tüketimindeki artışla birlikte endişeli ve sinirli bir ruh hali, sosyal çevreden uzaklaşma görülür
Eğitimlerine katıldığım New York'taki Mount Sinai Hastanesi'nin geriatri uzmanları, orta yaşlardan itibaren stresle başetmenin daha da önem kazandığını belirtiyor
Uzmanlar; sağlıklı beslenmeyi ve imkan varsa yoga, Tai Chi, meditasyon ve masaj terapilerini öneriyor
Bu terapilere düzenli olarak katılan büyük bir orta yaş ve üzeri hasta kitlesi de var
Burada önemli olan stresi yok edemeyeceğinizi ancak onu yönetebileceğinizi bilip, hayatınızdaki stres kaynaklarına karşı dayanıklılığınızı artıran yöntemleri keşfetmektir
Yapabileceğiniz en basit egzersiz; tüm kas gruplarını tek tek kademeli bir şekilde beş saniye kasıp, gevşetmenizdir
Eğer kendinizi sürekli aşırı stres altında hissediyorsanız; size en uygun yöntemi bulmak için bir uzmandan yardım isteyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul