Yalnız Mesajı Göster

İdrar Yolu Hastalığına Karşı Ne Yapmalı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İdrar Yolu Hastalığına Karşı Ne Yapmalı

Tedavi olmama rağmen bir türlü geçmeyen idrar yolu hastalığım var İlaç içiyorum, iyileşiyorum ama 15 gün sonra tekrar başlıyor Ne yapabilirim? RM/Konya

Özellikle kadınlarda tekrarlayan mesane ya da idrar yolu enfeksiyonları, ne yazık ki bezdirici olabiliyor Böyle durumlardan kurtulmak için tedavi kadar korunma da önemli "Şikayetlerimin bir türlü ardı arkası kesilmiyor" diyen hastalarıma öncelikle şu tavsiyelerde bulunuyorum

İDRARINIZI TUTMAYIN
Tuvaletinizi yaparken hijyenik kurallara dikkat edin, bol suyla güzel temizlenin Kadınlar üretraya-dışa açılan idrar kanalına bakteri geçişini engellemek için önden arkaya doğru temizlik yapmalılar

İdrarınızı uzun süre tutmayın Her seferinde mesanenizi tam boşalttığınızdan emin olun

Pamuklu iç çamaşırları giymeye gayret edin Vajina bölgesinde ısı ve nem oluşturan iç çamaşırları kullanmayın

MİKROPLARI YOK EDER
Cinsel ilişki sonrası idrar yollarına geçebilecek bakterileri atmak için ilk fırsatta idrarınızı yapın

Köpük banyosu yapmayın, vajinal deodorantlar ve parfümlü sabunlar kullanmayın Bu tarz ürünler, idrar yollarını tahriş ederek enfeksiyonlara daha açık hale getiren maddeler içerir

Bol bol sıvı için Bunun yanında iyileşmeyen idrar yolu enfeksiyonlarında yaban mersini tüketilmesinin; tedaviye yardımcı olduğuna dair bilimsel kanıtlar var Bu meyvede bulunan doğal ajanlar, mikropların yok edilmesini kolaylaştırıyor

Alıntı Yaparak Cevapla