Yalnız Mesajı Göster

Uykusuzluğun Zararı

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uykusuzluğun Zararı

Uykusuzluğun Zararı

Uykusuzluk kaliteli cinselliğin düşmanı

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR CEM KEÇE

Uyku düzeninin bozulması birçok soruna davetiye çıkarır Kandaki oksijen seviyesi düşer ve kişinin cinsel isteğinde azalma görülür

Son aylarda cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunları yaşıyorum Uykularım düzensiz, sabah yorgun uyanıyorum Stres, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğundan şikayet ediyorum Bu sorunların altında yatan nedir? SG/İzmir

Uyku bozuklukları zamanla cinsel sorunlara neden olabilir Ancak 'yumurta- tavuk' hikayesinde olduğu gibi, cinsel sorunların da kafaya takılması kişide uykusuzluğa yol açabilir Çünkü cinsel sorunlarla birlikte var olan uykusuzluk, bu sorunların çözümüne yönelik bir refleks mekanizmasıdır

Oksijen seviyesi düşer

Kişi kafasına takmadığını düşünse bile cinsel sorunlar, gün içinde farkında olunmadan zihni meşgul eder ve bu meşguliyet uykudan hemen önceki zamanda daha da büyüyerek uykuyu olumsuz etkiler Uykusuzluk durumunda kandaki oksijen seviyesi düşer Bu durum; halsizlik ve yorgunlukla birlikte cinsel fonksiyonların yeterince yerine getirilememesine de neden olur Düzensiz uyku, cinsel gücün en büyük düşmanlarından biridir Bunu önlemek için; yatmadan önce ılık banyo yapın Yatak odasında kitap okumayın, televizyon seyretmeyin, yemek yemeyin

Alıntı Yaparak Cevapla