Yalnız Mesajı Göster

Gastroenterohepatoloji İle İlgili Soru Ve Cevaplar

Eski 11-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Gastroenterohepatoloji İle İlgili Soru Ve Cevaplar

Gastroenterohepatoloji ile ilgili soru ve cevaplar

Sorun: Midedeki mikrop

Soru: Merhaba mide şikayetlerimden dolayı doktora gittim kronik gastrit teşhisi konuldu 14 günlük bir tedavi verdiler benim sorum ben şu an kansız olduğumdan dolayı kan ilacı kullanıyorum, ikisini aynı anda kullanmak zararlı olur mu? Ne yapmalıyım?

Cevap: Kronik gastrit için 14 günlük tedavi her zaman gerekmeyebilir Bu nedenle mide ile ilgili yakınmalarınızı bir Gastroenteroloji Uzmanına soracak olursanız gereksiz ilaç kullanmaktan sakınmış olursunuz Kan ilacının kullandığınız ilaçlarla bir etkileşimi beklemez Geçmiş olsun

-----------------

Soru: İyi günler midemdeki sorun sebebiyle hak üçlü ilacı kullanıyorum Şiddetli mide bulantısı yaptı Kusmam bir problem yaratır mı? Teşekkürler

Cevap: Mide sorunlarının çok azında üçlü tedavi gerekli olur Günlük pratiğimde bu üçlü ilacın gereksiz yere kullanılmasına sıklıkla şahit oluyorum

Sorun:HCV, siroz, karaciğer nakli

Soru: Annem bir yıl önce HCV'ye bağlı siroz nedeniyle karaciğer nakli oldu Bu yıl interferon tedavisine başlandı üç aydır kullanıyordu ama kanı düştüğü için son bir ayda 8 ünite kan verildi en son verilen kandan sonra nefes alma sıkıntısına bağlı akciğerlerinde sıvı oluşmuş yoğun bakıma aldılar Şimdi de diyalize bağladılar karaciğerde nodul var dediler ümit vermiyor doktorları Bizi de yeterince aydınlatmıyorlar ne yapacağımızı şaşırdık lütfen acilen bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler

Cevap:Anlattığınız kadarı ile karaciğer nakli olan anneniz akciğer ve böbrek sorunu nedeni ile yoğun bakımda yatıyor Bu derece karmaşık sorunları olan bir hasta için son derece az veri ile bilgi vermek mümkün değil Karaciğer nakli yapılan hastalar son derece yakın takip edilirler ve çok sıkı biçimde hekim gözetimindedirler Yeterince aydınlatmıyorlar ifadesi bu gibi yakından takip edilen hastalar için pek geçerli değildir gibime geliyor Sorularınıza annenizi uzun süredir yakından takip eden hekimleriniz mutlaka yanıt vereceklerdir Geçmiş olsun

----------------

Sorun:Midem sorunlu

Soru: Sayın hocam ben yıllardır mide sorunlarıyla uğraşan biriyim Midemde yemeklerden sonra aşırı şişlik ve sinirlendiğim zaman bulantı kramp Bağırsaklarıma bastırdığım zaman yara acısı şeklinde bir ağrı var oturup kalkmada büyük tuvalet yaparken yırtılır gibi bir acı hissediyorum Doktora gittim reflü veya ülser olabilir dedi Ama endoskopi yaptırmadım teşekkürler

Cevap: Yakınmalarınız mideden çok bağırsağınızdan kaynaklanıyor olabilir Ülser ya da reflü tuvaletle ilgili yakınmaları ve şişkinlik gibi durumları izah etmez Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz Geçmiş olsun

-------------

Sorun: Karında atma hissi

Soru: Merhaba hocam, 3 yıldır sürekli mide bulantısı, halsizlik, iştahsızlık, çabuk acıkma, ama fazla yiyememe, aşırı kilo verme gibi şikayetim var, midemin sol üst tarafında sürekli atan bir atardamar topluluğu sanki, beni çok rahatsız ediyor 1-2 saat masaj yapınca hafifliyor atımlar yavaşlıyor ama sonra yine aynı oluyor Birçok film usg kan tahlili yapıldı torbalarla ilaç kullandım Problem yok diyorlar, psikolojik olabilir diyorlar Sizce göbek deliğinin üzerinde olması gereken bir çarpıntının başka yerde atıyor olması psikolojik olabilir mi? İsteksizlik var hep, çaresi olmayan bir hastalığa tutulduğum için yaşama umudu olmayan bir insan gibi hissediyorum Yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar

Cevap: Kalpten çıkan ana damar yukardan aşağı karnı boydan boya geçer Atımdan kastınız ve hissettiğiniz kalp atışı şeklinde bir atım ise bu normaldir Bunun dışında atım ile başka bir yakınmayı ifade ediyorsanız bunu sizi muayene eden hekiminize sormalısınız Bunun dışında bulantı, fazla yiyememe gibi yakınmalarınızı bir Gastroenteroloji Uzmanına sormalısınız Geçmiş olsun

---------------

Soru: Merhaba mide şikayetlerimden dolayı doktora gittim kronik gastrit teşhisi konuldu 14 günlük bir tedavi verdiler benim sorum ben şu an kansız olduğumdan dolayı kan ilacı kullanıyorum, ikisini aynı anda kullanmak zararlı olur mu? Ne yapmalıyım?

Cevap: Kronik gastrit için 14 günlük tedavi her zaman gerekmeyebilir Bu nedenle mide ile ilgili yakınmalarınızı bir Gastroenteroloji Uzmanına soracak olursanız gereksiz ilaç kullanmaktan sakınmış olursunuz Kan ilacının kullandığınız ilaçlarla bir etkileşimi beklemez Geçmiş olsun

-----------------

Soru: İyi günler midemdeki sorun sebebiyle hak üçlü ilacı kullanıyorum Şiddetli mide bulantısı yaptı Kusmam bir problem yaratır mı? Teşekkürler

Cevap: Mide sorunlarının çok azında üçlü tedavi gerekli olur Günlük pratiğimde bu üçlü ilacın gereksiz yere kullanılmasına sıklıkla şahit oluyorum

Alıntı Yaparak Cevapla