Yalnız Mesajı Göster

Gastroenterohepatoloji İle İlgili Soru Ve Cevaplar

Eski 11-04-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Gastroenterohepatoloji İle İlgili Soru Ve Cevaplar

Merhaba, 24 yaşında bir bayanım midemde varolan 1 haftalık ağrı ve bu haftanın sonunda gaitanın siyah rengini aldığını gördüm ve mide kanaması olabileceğini düşünerek bir dahiliye doktoruna gittim Hemen endoskopi çekti;fakat sözel olarak bir kanamaya rastlamadığını belirtti SGK hastanesi olduğundan yoğunluk nedeniyle doktora fazla soru soramadım Sadece kanama görülmedi, mikrop var dedi ve 14 günlük Helipak ve günde 4 kez kullanacağım Gaviscon ilaçlarını verdi Endoskopi raporu sonucu ve tanısı olarak: "fundus, korpus, angulus ve antrum için 'mukoza hipermik görüntüde' ibareleri yer alıyor KÖS skobu gevşek sarıyor Pilor forme santralize Pilordan antruma safra reflüsü izlendi Pilor sürekli açık kalıyor / AÖS yetmezliği, alkalen reflü gastrit- hızlı üreaz testi:POZİTİF, pilor disfonksiyonu ve öneri HP eredikasyonu uygundur" yazıyor Ayrıca raporda midemden alınan iki küçük yeşil renkli şey (ne olduğunu tam bilmiyorum; sanırım HP biyopsisi deniliyor) bir sıvının içerisine konmuş, yanında renklere göre 24 saat içerisinde izlenmesi gerekn bir tablo mevcut Şu an yaklaşık 8 saat oldu ve lacivert rengini aldı; yani ph 75 Positive (markedly) Anlamı nedir ve ilaçları kullanmaya başlamadan önce bir gastroenteroloji uzmanına da görünmeli miyim? şimdiden cevabınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim
Alıntı Yaparak Cevapla