11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
En Faydalı Sebzeler Ve Faydaları
Brokoli yemenin faydaları nelerdir, karnabahar yemek zayıflatır mı, kabızlığa iyi gelen sebzeler nelerdir, kereviz nasıl yenir, kerevizin faydaları nelerdir, lahana yemek zayıflatır mı, lahananın faydaları nelerdir? Kış sebzeleri hangileridir ve faydaları nelerdir? Pırasa yemek nelere iyi gelir? Pırasa ve diğer kış sebzelerinin yararları!
Brokoli
Vitamin ve mineral deposudur Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kalsiyum açısından zengindir
Lif oranı yüksektir Lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırır ve şişmanlığa karşı faydalıdır
Kansere karşı koruyucu etkisi yükseltir (özellikle meme, akciğer ve bağırsak kanserinde)
Mikrop öldürücüdür
İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı koruyucudur
Cinsel gücü arttırır İktidarsızlık ve kısırlıkta faydalıdır
Kemik erimesi ve kansızlığa iyi gelir
Kereviz
İyi bir antioksidandır
Sindirim sistemini rahatlatıcı bir etkiye sahiptir
Kerevize özel kokusunu veren fitalid maddesi, kandaki stres hormonunu azaltır
Damarların gevşemesini ve kolesterolün düşmesini sağlar
Karaciğeri korur
Siroza dönüşebilme riski olan Hepatit B ve C hastalarının kerevizi haftada en az bir kez tüketmeleri önerilir
Lahana
Kandaki şeker miktarını düşürür; vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar
A, B ve C vitaminleri açısından zengindir
Bol posa içerir
Bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliğe sahiptir
Düşük kalorilidir
Tohumları idrar söktürmeye yardımcı olur
İçinde bulunan B vitamininin iştah kesicidir Dolayısıyla form korumanızı sağlar
Sarılığa, safra kesesi hastalıklarına ve astıma karşı da faydalıdır
Tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sakinleştirici bir etkisi vardır
Özünde bulunan selenyum ise cilde tazelik verir
Karnabahar
Hem enfeksiyonlara karşı etkin, hem de antibakteriyel birçok madde içerir
Kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarına iyi gelir
İçeriğinde bulunan bol miktarda fosfor, osteoporozu önleyici ve kemik oluşumunu destekleyici etkiye sahiptir
Vitamin ve mineral yönünden zengindir
Zihinsel ve bedensel yorgunluğa çok iyi gelir
Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar
İçeriğindeki A, C, B1 ve B2 vitaminleri kolesterolü düşürür, kabızlığı giderir
Bol miktarda kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir içerir
Romatizma ağrılarına iyi gelir ve dalak şişkinliğini azaltır
Pırasa
Potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor bakımından çok zengindir
C, B1, B2 ve A vitamini içeriği yüksektir
Böbrek taşlarının oluşumunu engelleyici maddelere sahiptir
İçerdiği posa sayesinde kabızlığa da iyi gelir
İyi kolesterolü (HDL) yükseltir, kötü kolesterolü (LDL) düşürür
Kan basıncını düşürerek felç ve kalp krizi riskini azaltır
Haftada 2 kez tüketildiğinde vücudu kanser yapıcı toksinlere karşı korur
Pırasanın suyu ise öksürüğü keser
Ispanak
A ve C vitaminleri açısından zengindir Soğuk algınlığını önler
Mide, karaciğer ve pankreas salgılarını uyarır
İçeriğinde demir, magnezyum, fosfor, iyot, potasyum ve sodyum bulunur
Bol kan yapar
Ispanağın suyu ise kalp kaslarını kuvvetlendirir
Çiğ olarak tüketildiğinde vücudun lif ihtiyacını karşılar
İçeriğindeki folik asit sayesinde Alzheimer hastalığı ihtimalini azaltır
İçeriğindeki K vitamini sayesinde kemik gelişimine faydalıdır
Akciğer kanseri ihtimalini azaltır
Havuç
A vitaminin ön maddesi olan karotenleri içerir
Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir
Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır
Kansere karşı koruyucudur
Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler
İdrar ve gaz söktürücüdür Kabızlığı giderir, ishali keser
Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur
Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir
Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur
Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir
Kandaki kolesterol oranını düşür
Kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır Kalp krizi ve felç riskini azaltır
Cinsel gücü arttırır
Bitkinliğe ve kansızlığa iyi gelir
Cilde tazelik ve canlılık verir Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır
Diş etlerini güçlendirir
|
|
|