Yalnız Mesajı Göster

Gevenin Faydaları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gevenin Faydaları



Gevenin Faydaları

Diğer İsimleri : Ketre, Çekme,Ak geven, Püs geveni, zamk geveni, Astragalus glycyphyllus, Astragalus cicer, Leguminosae

Bilinen Bileşimi : Asparagin, gliserizin, acı maddeler, şekerler, proteinler, dekstroz, manit, flavanoidler

Botanik Bilgi :

Baklagillerden, çok yıllık bitkilerdir Yetiştiği bölgelere göre farklılaşan 2000 kadar türü vardırYapraklar eliptik bir şekilde dal boyunca karşılıklı sıralanmıştır Sari, açık sari, beyaz ve pembe açan türleri mevcuttur Çok yıllık otsu, dikenli bitkilerdirBoyları türüne göre 5 - 100 cm ve bulunduğu yükseklikler 200 - 2700 m arası değişir Ak geven, püs geveni ve zamk geveninden ebru yapımında kullanılan “kitre” denilen zamk çıkarılmaktadır Ayrıca kitre ilaç yapımında da kullanılır

Faydaları

Soğuk algınlığı ve grip, süregen enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astımda şifa sağlamaktadır

Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında şifa sağlar

Çeşitli allerjiler ve yaraları geçirir

Genel hazım zorunları nı yok eder

Kemoterapiyle ilişkili olarak iştah kaybı veya yorgunlukğu ortadan kaldırmaktadır

Vücutta bir dizi bağışıklık işlevini destekleyen Aatragli Polysaccharoses bileşini içeren geven bitkisi hakkında yapılan araştırmalarda

Soğuk algınlığı vakalarının şiddetini ve süresini azaltabildiği

Kalbin kan pompalama hacminde iyileştirmeler sağlayabildiği

Karaciğerde hücre hasarına karşı koruma sağlayabildiği

Kalp ve beyin dokularına oksijen taşınmasına yardımcı olduğu ve vücudun şevk ve direncini geliştirdiği

Fareler üzerindeki araştırmalarda astragalus özü kullanılan farelerde idrar torbası kanserinin daha az görüldüğü

Akciğer kanseri hastalarında tümör ilerleyişini tersine çevirebildiğine işaret edilmektedir

Kullanım Şekli :

2 çorba kaşığı bitki 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir

Alıntı Yaparak Cevapla