11-04-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Yağının Faydaları Yararları
Bademin faydası kabuğunda saklı
Birçok aşçının, bademlerin etrafındaki zarı soymak için püf noktası vardır Ama bademleri soymadan yemek için çok geçerli bir sebep var: Kalbi koruyan güç bu kabuklarda saklı!
* Bademde, kalp sağlığını koruyan maddeler bulunur E vitamini, iyi huylu yağlar, potasyum ve lif gibi  Ama kabuklar; hücrelerinizi oksidasyon ve iltihaplanmadan koruyan 'flavonid'lerle doludur
* Bademler tek başlarına da yararlıdır ama E ve C vitamini açısından zengin yiyeceklerle birlikte tüketildikleri zaman müthiş bir sinerji yaratıyorlar Kabuklarındaki flavonidler sayesinde de sağlığınız için canla başla çalışıyorlar
* Kabuklu bademin yarattığı bu sinerji; en favori salatalarınızdan birinin (Tavuklu, elmalı, kavrulmuş bademli, cevizli, balsamik sirkeli, ılık ıspanak salatası  ) çok lezzetli bir öğle ya da akşam yemeği olmakla kalmayıp, kalbinizi de mutlu ediyor
|
|
|