11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pitahaya Meyvesi (Dragon Fruit)
Pitahaya Meyvesi (dragon fruit)
Ejder meyvesi  
Ejder meyvesi olarak da bilinen pitahaya, içindeki beyaz eti, küçük susam tanelerini anımsatan çekirdekleri ile dekoratif bir görünüm sunar
Bir kaktüsün meyvesi olan pitahaya, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Kolomboçya, Ekvator ve İsrail'de yetiştirilir
Potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, protein, magnezyum ve C vitamini içeren pitahaya, taze meyve olarak tüketilebildiği gibi tatlı, salata ve kokteyllerde kullanılır Ayrıca pitahaya, dekoratif görüntüsü nedeniyle süslemeler için de idealdir
Nasıl temizlenir…
Keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin
Kestiğiniz iki parçayı da yine ayrı ayrı boylamasına keserek dört parça elde edin
Bir parçayı elinize alıp, üstten tutarak kabuğunu çıkartın Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın
Servis tabağına alın, dilimleyerek servis yapın
Not: Pitahayayı, hemen tüketmeyecekseniz 7 derecede muhafaza ediniz
|
|
|