Yalnız Mesajı Göster

Pitahaya Meyvesi (Dragon Fruit)

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pitahaya Meyvesi (Dragon Fruit)



Pitahaya Meyvesi (dragon fruit)

Ejder meyvesi

Ejder meyvesi olarak da bilinen pitahaya, içindeki beyaz eti, küçük susam tanelerini anımsatan çekirdekleri ile dekoratif bir görünüm sunar

Bir kaktüsün meyvesi olan pitahaya, Vietnam, Kamboçya, Tayland, Kolomboçya, Ekvator ve İsrail'de yetiştirilir

Potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, protein, magnezyum ve C vitamini içeren pitahaya, taze meyve olarak tüketilebildiği gibi tatlı, salata ve kokteyllerde kullanılır Ayrıca pitahaya, dekoratif görüntüsü nedeniyle süslemeler için de idealdir

Nasıl temizlenir…
Keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin
Kestiğiniz iki parçayı da yine ayrı ayrı boylamasına keserek dört parça elde edin
Bir parçayı elinize alıp, üstten tutarak kabuğunu çıkartın Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın
Servis tabağına alın, dilimleyerek servis yapın

Not: Pitahayayı, hemen tüketmeyecekseniz 7 derecede muhafaza ediniz




Alıntı Yaparak Cevapla