Konu
:
Kestane Unu Faydaları
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Unu Faydaları
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Unu Faydaları
Kestane; içerdiği besin öğelerine ilaveten, tamamen doğal şartlarda yetiştiğinden, beslenme diyetlerinde eskiden beri yer almıştır
Savaş ve kıtlık dönemlerinde Avrupa nın yoksul toplumları kestaneyi öğütüp tahıl unu yerine kullanmıştır
6000 yıldır insanların beslenmesinde önemli rol oynayan kestane meyvesi fakirin ekmeği, ağacı da ekmek ağacı olarak tanımlanmıştır
Kestanenin yapısı diğer kuruyemişlerin yapısından çok farklıdır
Temel olarak karbonhidrat ve su ile çok düşük miktarda yağdan oluşan kestane, yemişten çok tahıl özelliği gösterir
Kestaneler öğütüldüğünde, badem ve fındıktaki yağlı yapı yerine güzel ve tatlı bir un haline gelir
Buğday ununun içerisinde bulunan ve ekmeklerle keklerin kabarmasını sağlayan gluten maddesi kestane ununda yoktur
Bu nedenle kestane unuyla yapılan ekmekler ve kekler kabarık değildir
Gluten içermediği için özellikle çölyak hastaları tarafından ilgi görmesi beklenen kestane unuyla çeşitli yemekler ve unlu mamuller üretmek mümkün
Bazı araştırmacılar inek sütündeki süt şekeri laktozun çocuklar için alerjik etkisi nedeniyle çocuklara uygun tatlı ve çorbaların hazırlanmasında kestane ununun alternatif bir ürün olabileceğine dikkat çekmektedirler
Kestane unu ayrıca sütlü puding türü ürünlerde, ekmek yapımında, flakes ( corn flakes) türü ürünlerin hazırlanmasında, çorbalara, soslara ve salçalara terbiye yapmada ve tat vermede kullanılabilir
Kestane unu aynı zamanda kozmetik sektöründe de aranılan bir üründür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul