Konu
:
Fındığın Faydaları Yararları
Yalnız Mesajı Göster
Fındığın Faydaları Yararları
11-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Fındığın Faydaları Yararları
Diyabetle savaşta fındık mucizesi
Yılan avcıları ve 'Survivor' yarışmacıları tarafından da defalarca kanıtlandığı gibi, dünyada her türlü kabuklu yemiş var
Ve bir öğleden sonrası atıştırma krizini yatıştırmanın çok ötesinde beceriye sahipler
Araştırmalar, her gün bir avuç fındık yemenin kalp hastalıkları riskini yüzde 20 ila 60 arasında düşürdüğünü gösteriyor
Yeni bir araştırma da, haftada beş gün bir avuç fındık ya da iki kaşık fıstık ezmesi yemenin Tip 2 Diyabet riskini düşürdüğünü ortaya koydu
Bu çok önemli çünkü şu anda 24 milyondan fazla insan diyabet hastası
HİYERARŞİ ÖNEMLİ
Tabii ki fındıkların da kendi aralarında bir hiyerarşileri var
Adadan ilk kimin ayrılacağından bahsetmiyoruz! İşlenmemiş, taze ve tuzsuz olmaları gerekiyor
Fındıklar kavruldukları zaman sağlıklı yağlarının yüzde 15'ini kaybediyor
Hatta fındıkları yüksek ısıda kavurmak yaşlanmaya yol açan bazı kimyasalların oluşmasına neden oluyor
İşte, fındıkların en iyiden en kötüye sıralanışı:
* Taze
* Yeni kavrulmuş
(Fırınınızda 250 derecede, 9 dakika boyunca)
* Kendi yağında kavrulmuş ve tuzlanmış
* Hidrojenli yağda kavrulmuş ya da şekerlenmiş
(Bunları asla yemeyin!)
HER GÜN YÜRÜYÜN!
Diyabetle savaşmak için, bel ölçünüzü ve göbeğinizi en aza indirmelisiniz
Yani; fıstık ezmesini beyaz ekmeğin üstüne sürecekseniz en azından tek dilim yemeye çalışın
Öğleden sonra atıştıracaksanız, fındıkları yiyeceğiniz diğer şeylere eklemeyin; onların yerine yiyin
Ve her gün yürüyün!
PROF
DR
MEHMET ÖZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul