Konu
:
Zencefil Faydalari Yararlari
Yalnız Mesajı Göster
Zencefil Faydalari Yararlari
11-04-2012
#
15
Prof. Dr. Sinsi
Zencefil Faydalari Yararlari
Zencefil 5000 yıldır hem mutfaklarda pişirme yardımcısı hem de sağlığa yararlı olduğu için kullanılmaktadır
Ancak çoğu baharatın aksine zencefilin asıl faydalı yeri toprağın altında yetişmektedir
Zencefil hemen ayırt edilebilen tadıyla kendini gösterir
Kurutulmuş halinden elde edilen toz zencefil ise daha çok kurabiye gibi fırında hazırlanacak yiyeceklere katılır
Zencefil soğuk algınlığından hareket hastalığına kadar pek çok konuda vücudunuzun dostudur
Seçimi ve saklanması:
Zencefil tüm sene boyunca raflarda görülebilen bir kök bitkisidir
Seçerken düzgün kabuklu ve baharatlı bir kokusu olanları tercih ediniz
Hiçbir şekilde çatlamış veya çürümüş olmamalıdır
Zencefili plastik bir torba ya da kağıt havlu içerinde buzdolabında 2–3 hafta kadar saklanabilir
Hazırlanması:
Zencefilin köküne en yakın kısmı en tatlı yeridir
Zencefil dilim ya da rende halinde kullanılabilir
Asya
mutfağında genellikle taze ve kurutulmuş şekliyle tercih edilir
Püf noktaları:
Zencefilin kabuğunu bıçakla soymaya çalışmak yerine bir çay kaşığı yardımıyla yüzeyini kazırsanız işiniz kolaylaşacaktır
Yemeklerdeki yeri:
Zencefil çaylarda ve et yemeklerinde kullanılabilir
Özellikle sarımsak ile kombine edildiğinde muhteşem bir tat veren zencefili, sos yapımında da tercih edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul