Yalnız Mesajı Göster

Baharatların Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatların Faydaları Yararları



Baharatların faydaları

Bütün hastalıkların çözümü için her ne kadar modern tıptan fayda sağlamak en sağlıklısı olsa da doğanın getirdiği meyve, sebzeleri, baharatları tanımak da önemli Türk mutfağında sıkça kullanıldığımız baharatları faydalarını bilerek tüketin İşte doğadan mutfağımıza gelen şifa yiyecekler

SARIMSAK

Sarımsak doğanın antibiyotiğidir ve birçok antibiyotik imalatında sarımsak kullanılır Bunun yanı sıra araştırmalar haftada bir iki diş sarımsağın kansere karşı da koruyucu olabileceğini söylüyor

TARÇIN

Çayınıza şeker yerine kök tarçın atmayı deneyin Tarçın kan şekerini düşürme potansiyeline sahip ayrıca, trigliseridi, kötü kolestrolü (LDL) ve tip 2 diabeti olanlarda toplam kolestrolü düşürüyor

ZENCEFİL

Zencefil seyahatler sırasında görülen bitkinlik, esneme, bulantı, kusma, solgunluk, terleme ve lipotimi belirtileriyle ortaya çıkan genel durum kırıklığına, mide bulantısına, bazı ağrıların hafiflemesine yardımcı olur Bazı klinik vakalarda 500 mg ile 2000 mg arası toz zencefil kullanılır
Ancak zencefili tüketirken dikkatli olmakta fayda var çünkü yararları kadar zararları da mevcut 6000 mg'dan fazla zencefil midede ekşimeye, ağrıya sebep olabilir

Zencefil ayrıca kanın pıhtılaşmasını da engelleyebilir O yüzden eğer asprin gibi kan sulandırıcı şeyler kullanıyorsanız doktorunuzla görüşmek gerekebilir

ZERDEÇAL

Araştırmalar zerdeçalın içindeki bir maddenin kanser hücrelerinin büyümesine engel olabileceğini gösteriyor

KEKİK

Yapılan önemli bir araştırmaya göre kekik gram başına en yüksek antioksidan etkisi yapan bitki Ayrıca kekik ağızda kötü kokuya ve mide gazına karşı da etkili

BİBERİYE

Türk mutfağında yine sıklıkla kullanılan baharatlardan bir tanesi biberiye Biberiyenin kansere sebep olan hücrelerdeki gen mutasyonunu durdurduğu ve damar tıkanıklığına bağlı kalp krizi riskini azaltma olasılığı olduğu söyleniyor

PUL BİBER

Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarından bir tanesi: kırmızı pul biber Pul biber, iltihabı dağıtan ve antioksidan etkisi bulunan capsaicin maddesini içeriyor

REYHAN

İçindeki maddeler hücreleri ve kromozomları radyasyondan koruyor Anti bakteriyel özelliğe de sahip reyhanın içeriğinde ayrıca beta karoten ve K vitamini bulunuyor

KİŞNİŞ

Kişniş kan şekeri ve kolestrolü kontrol etmeye yardımcı olabilir Kişniş ayrıca lif, manganezyum ve demir de içeriyor Ayrıca bazı araştırmalar kişnişin salmonella bakterisine karşı savaşmada etkili olduğunu söylüyor

Alıntı Yaparak Cevapla