11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çay Literatürü Hakkında
Çay Literatürü
Aroma
Çay Uçucular Üzerine İşleme Tekniklerinin Etkisi
İşlenmiş Türk Çaylarının Uçucu Aroma Bileşimleri Üzerine Araştırma
Japon Çay Varyetesi "Sofu" da ki Varyeteye Özgü Aromanın Nedeni Metil Antranilat'tır
Karakteristik Uçucu Aroma Bileşenlerinin SPME-GC Analizi Yoluyla Fermantasyon Dereceleri Farklı Çayların Ayrımı
Siyah Çayda Aroma Madelerinin Oluşumu
Budama
Çayda Flavanollerin Düzeyleri ve Diğer Biobileşenler Üzerine Budamadan Sonraki Zamanın Etkisi
Olgun Çay Bitkilerinde Kök Aktivitesi ve Yenilenmesi Üzerine Kök Budamanın Etkileri
Siyah Çayın Aroma Bileşenleri ile Kalitesi Üzerine Budama ve Budamadan Sonraki Zamanın Etkisi
Türkiye'de Çayın Bazı Kalite Özellikleri ve Taze Sürgün Verimi Üzerine Farklı Budama Aralıklarının Etkileri (İngilizce)
Çay Atıklarının Değerlendirilmesi
Akkaraman Kuzu Rasyonlarına Farklı Oranlarda Katılan Çay Atıklarının Bazı Verim Özelliklerine Etkileri - Kuzu Yemi Olarak Kullanım
Çay Atığı ve Fındık Zurufu Uygulamalarının Toprakta Üreaz Enzim Aktivitesi ve Kinetiği Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Çay Atığı Kompostunun Yetiştirme Ortamı Bileşeni Olarak Süs Bitkisi Yetistiriciliğinde Kullanılması
Çay Atıklarından Yonga Levha Üretimi
Çay Atıklarının Toprakta Enzim Aktivitesi ve Nitrifikasyon Üzerine Etkileri
(Atıkların dolaylı azot kaybına neden olduğunun tespiti) Çay Fabrika Atıkları Kullanılarak Sulu Çözeltilerden Ni (II) İyonlarının kaldırılması: Sabit Yataklı Bir Kolon Üzerinde Adsorbsiyon Çay Fabrikaları Çay Yaprağı Artıklarının Kompostlaştırılarak Orman Fidanlıklarında Gübre Olarak Kullanılması
Çay Fabrikası Çay Atıklarından Aktif Karbon Eldesi ve Sulardan Metal Uzaklaştırılmasında Kullanılması
Çay Atığı - Yeni Bir Kümes ve Çiftlik Hayvanı Yemi
Çay İçeriği, Metabolizma ve Sağlık Üzerine Etkileri, Antioksidan Aktivitesi ve Etlik Piliç Karma Yemlerinde Kullanımı Endüstriyel Çay Yaprak Lifi Atık Materyallerinin Ses Absorbsiyon Özelliklerinin İncelenmesi
Enerji Kaynağı Olarak Biokütle Materyallerinin Önemi Briketleme İşlemi Yoluyla Çay Atıklarının Değerlendirilmesi
Erozyona Uğramış Topraklara Uygulanan Arıtma Çamuru ve Çay Endüstrisi Atığının Toprakların Mikro Element İçeriklerine Etkileri
Türk Çayının Lif ve Yaprak Sapı Atıklarından Kafein Elde Etmek
Çay Bitkisi
Camellia sinensis Çiçeğinin Ön Gelişimi
Çay Atığı ve Buğday Samanına Dayalı Kompost üzerinde Agaricus bisporus üretimi ve Yerel Olarak Elde Edilebilir III Kısım Örtü Materyalinde  
Çay Bitkilerinde Polifenol Dağılımı Üzerine Işığın ve Karanlığın Etkileri
Çay Bitkisinde ki Flavonoid Biyosentezi: Önemli Epikateşin ve Kateşin Alt Yollarının Enzimsel Özellikleri
Çay Bitkisindeki Flavonoid ve Minerallerin Dağılımı
Çay Bitkisi Polifenol Oksidaz Enziminin Saflaştırılması ve Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Çay Çiçeklerinin Antioksidan Aktiviteleri Üzerine Araştırma
Çay Kotiledonlarından In Vivo (Doğal Koşullarda) Somatik Embriyoların Gelişimi
Çay Tarlasındaki Diğer Bitkilerin Yönetimi
Çay Yapraklarının Anaerobik Fermantasyonu ve Solunumu İle Çay Fermantasyonuyla İlişkileri
Elektriksel Empedans Spektroskopisi Kullanılarak Taze Çay Yaprağının Gelişiminin Ölçülmesi Güney Japonya'da Çay Tomurcuklarının Kış Dormansi Modellemesi ve Simülasyonu
Işıkta ve Karanlıkta Camellia Sinensis'in Genç Yapraklarında Purine Alkolidinin Biyosentezi
Klonol Siyah Çay Kimyasal Karakteristikleri Üzerine Üretim Bölgesinin Etkisi
Taze Çay Sürgünlerinin Oksidaz Enzim Aktivitelerinin Warlburg Manometresi ile Tespiti
Taze Çay Yapraklarının Akustik Karakteristikleri
Transgenik Çay Bitkisi Nasıl Üretilir? (GDO'lü Çay Üretimi)
Verimsizleşen Çay Plantasyonun Yönetimi
Çay Hastalık ve Zararlıları
Çayın Önemli Çay Hastalıkları
Çayın Önemli Böcek Zararlıları
Doğu Karadeniz Bölgesinde Çay Filiz Güvesi (Parametriotes theae Kusn )'nin İlaçlı Mücadele Metodu Üzerine Araştırmalar
Doğu Karadeniz Bölgesi Çay (Camellia Sinensis L ) Üretim Alanlarında Hastalık Oluşturan Etmenlerin Tespiti Üzerinde Ön Çalışmalar
Doğu Karadeniz Bölgesinde Çay Koşnili (Pulvinariafloccifera Westw )'ne Karşı İlaç Denemeleri
Çay Islahı Basit Baz Dizilimi Arası Tekrarlamaları Yoluyla Ortaya Çıkarılan Çayda ki Somaklonal Değişkenlerin Genetik Bütünlüğü
Bir Çay Bahçesinde Yüksek Verimli Çay Ocağı Nasıl Seçilir?
Bireysel Seçimden, Hibridizasyon ve Moleküler Islaha Kadar Çindeki Çay (Camellia sinensis) Bitkilerinin Islahı ve Genetik Gelişimi
Camellia Sinensis (Çay) İçin Bir Genetik Bağlantı Haritasının Yapılışı
Çay Bitkilerinin Sitotaksonomik İncelemesi (Çayın Karyotipi)
Çay Germplazmlarından Üstün Kaliteli Klonları Tanımlamak İçin Güvenilir bir Teknik
Çay Islahında Biyoinformatik Bilgi Ağının Önemi ve Kullanımı (Elde edilen verilerin diğer araştırma kuruluşlarıyla nasıl paylaşılıyor?)
Çay da 5S rDNA Gen Farklılığı ve Varyete Tanımlanmasında Kullanımı Çay da ki Yüksek Dereceli Polimorfik Mikrosatellitlerin Karakterizasyonu ve İzolasyonu (Mamul çayın genetik analizi ile orijinin belirlenmesi)
Çay da Phytoene Synthase (psy) Geninin Dışa Vurumu ve Karotenoidlerin Birikimi İle İlişkisi
Çayın Taksonomisi ve Genetik Arka Planı - Çayın Çoğaltılması
Çayın Yapraklı-Tomurcuklu Çeliklerinde Ek Kök Oluşumu (İngilizce)
Çiçeksi Bir Aroma İle Birlikte Yüksek Tanen ve Kafein İçeriği İçin Yetiştirilen Yeni Ebeveyn Çay Hattı "Makura  "
Çinde Türler Arası Düzeyde Çay Germplazmlarını Ayırt Etmek İçin RAPD Markörleri (Çayın DNA Parmak İzi nasıl oluşuyor sorusunun cevabı)
Dondurularak Kurutulmuş Çay Yapraklarındaki Yüksek Fenolik'lerden RNA'nın İzolasyonu
Hindistan Çay Plantosyanlarında Yürütülmekte Olan Dört Farklı Bitki İslah Programı
Koltuk Altı Tomurcuklarından Hızlı Sürgün Üretimi Yoluyla Çayın Çoğaltılması
Theaceae Germplazm Bibliyografyası
Çay Tohumu
Çay Tohum Yağının Süperkritik Akışkanla Ekstraksiyonu ve Solvent Ekstraksiyonuyla Karşılaştırılması
Çay Tohumunun Bazı Özellikleri ve Çay Tohumu Yağının Yağ Asidi Kompozisyonu
Çay'ın Biyodizel Üretiminde Kullanımı
Çay Atığının Katalitik Pirolizi: Sıvı Ürün Verimi Üzerine Katalizörlerin Etkisi
Çay Tohum Yağının Biyodizel Hammaddesi Olarak Değerlendirilmesi
Çayın Farklı Kullanım Alanları
Çay Yapraklarından Alkollü Bir İçeceğin Hazırlanması
Fermantasyon ve Soğutarak Depolama Süresince Yoğurtun Mikroflora Karakteristiği Üzerine Yeşil ve Siyah Çayların Etkisi
İnsan Beslenmesinde Polifenol Kaynağı Olarak Jöle Şekerlemelerde Çay Ekstraktlarının Kullanımı
Instant Çay ve Kahve
Limonlu Buzlu Siyah Çay Hazırlama Metodu
Siyah Çay İle Kumaş Boyama Teknikleri
Yenilebilir Kaplamalarla Gıda Üretiminde Çay Kateşinlerinin Antioksidan Olarak Kullanımı (Çayın Gıdalarda Raf Ömrünün Uzatılmasındaki Önemi)
Depolama
Depolanan Siyah Çayların Stabilitesi Üzerine Gama Işınlarının İndüksiyonu
Gama Işınımı Yoluyla Çayın Mikrobiyal Arındırması
Yarı Mamul ve Mamul Çay Ürünlerinin, Depo ve Ambarlarda Muhafaza Koşullarının Geliştirilmesi İçin Gelişmiş Ülkelerdeki Depo ve Ambar  
Ekonomi
Çay Durum Tahmin 2006 - 2007
Çay Sektöründe Kayıtdışı Ekonomi
Çayeli İlçesi Kıyı Şeridinde Çay Üretiminde Girdi Tespiti ve Maliyet Hesabı Üzerine Bir Araştırma
Durumsal Değişkenler -Organizasyon Yapısı İlişkisinin Türkiye Çay Sektöründe Araştırılması
Dünya Çay Üretimi ve Ticaretinde ki En Son İlerlemeler, Türkiye'nin Görünümü - 2009 (İngilizce)
Ortak Piyasa Düzenleri Çay Alt Çalışma Grubu Raporu - 2006
Türkiye'de Çay Üretimi ve Pazarlamasının Tarihi (İngilizce)
Fermantasyon (Oksidasyon) Çay Fermantasyonunda ANN'ye Dayalı Renk Tespiti
Çayda Fermantasyon Tekniği Üzerine Son Uygulamalar ve Depolamada Kuru Çay Kimyasal Bileşimindeki Değişmeler
Fermantasyon Zamanı ve Sıcaklığındaki Farklılıklara Bağlı Olarak Siyah Çayın Kimyasal ve Duyusal Kalite Parametrelerindeki Değişimler
Siyah Çayda Kaliteden Sorumlu Bileşiklerin Gelişimi Üzerine Fermantasyon Zamanının Etkisi
Spektrokolorimetre İle Fermantasyon Testi
Toplama Standardı ve Fermantasyon Zamanındaki Farklılıklardan Kaynaklanan Siyah Çay Kalitesindeki Değişimler
Türk Siyah Çay İmalatında Optimum Fermantasyon Zamanının Belirlenmesi
Gübreleme
Çay İçin Organik Gübre Olarak "Kompost" ve Yapımı
Çay Tarımında Tablet Gübrelerin Kullanılabilirliği
Sahte Gübre Tehlikesi
Toprak Analiz Sonuçlarına Göre Gübre Tavsiyeleri
Toprağa Bambu Odun Kömürü Yerleştirmek Yoluyla Çay Bitkilerinin Gelişimini Teşvik Etmek
Kafein
Çayın Kafeinsizleştirilmesi
[SIZE=+0][SIZE=+0][SIZE=+0]
Kafeinin Dolgulu Bir Kolonda Ekstraksiyonuna Ait Kütle Transfer Parametrelerinin İncelenmesi
Sıcak Su İle Çay Artıklarından Kafein Ekstraksiyonu
Sıcak Suyla Muamele Ederek Taze Yeşil Çay Yapraklarının Kafeinsizleştirilmesi
Kalite
Azotlu Gübre, Toplama Aralığı ve Toplama Standardına Karşı Klonal Siyah Çayın Kalite Yanıtı
Çayın Aromasını Değerlendirmek İçin Elektronik Koku Alma (E-Burun)
Çayın Kalitesi ve Piyasa Fiyatının NIR ile Değerlendirilmesi
Güney Hindistan CTC Çaylarının Kalitesi Üzerine Mekanize Çay Hasadının Etkisi
Kapsamı Sınırlı Bir Tat Algılayıcı Sistem Yoluyla Siyah Çayın Burukluğunu Değerlendirmek
Siyah Çay Kalitesi Üzerine Kurutmanın Etkisi
Siyah Çayın Total Kül, Suda Çözünen ve Çözünmeyen Kül İçerikleri
Türk Çaylarının Nesnel Kalite Parametrelerine Göre Değerlendirilmesi
Kurutma
Doğu Karadeniz Bölgesinde Fındık ve Çay Ürünlerinin Güneş Enerjisinden de Yararlanılarak Kurutma Teknolojisinin Geliştirilmesi
Dondurarak Kurutma Yöntemi İle Çözünebilir Çay Üretimi
Yığın Çay Kurutucu İçin İzleme Sistemi Esaslı Bir Mikro Kontrol Cihazı
Pestisid
Çayda ki Pestisit Kalıntılarının Düzeyini İmalat İşlemi Nasıl Etkiler
Pestisitlerin Uygulanıp Uygulanmayacağına Nasıl Karar Verirsiniz? Ekosistem Zarar Seviyesi
Sağlık
Çay, Baharat ve Bitki Kaynaklı Bazı Gıda Maddelerinin Flavonoid İçerikleri ve Antioksidan Özellikleri
Çay İçeriği, Sağlık Üzerindeki Koruyucu Etkisi ve Önerilen Tüketimi
Çay İşçilerinde Solunum Semptomları ve Fonksiyonları Çay ve Çay Fenoliklerinin Antioksidan Aktivitesi
Çay ve Deri
Çay mı Kahve mi?
Sarıulak Tarsus Zeytini ve Siyah Çaydan Elde Edilen Fenol Ekstraktlarının Antioksidan Etkilerinin Araştırılması
Siyah Çayın Antioksidan ve Antibakteriyel Aktivitesi ile Ölçümlenen Toplam Polifenol İçeriği Üzerine Ekstraksiyon Koşullarının Etkisi (İngilizce)
Siyah Çayın Biyoyararlılığı
Tetanoz Toksininin Ektisine Karşı Siyah Çay Ekstraktının Thearubigin Fonksiyonun Koruyucu Mekanizması
Siyah Çay
Ortodoks ve Çaykur Yöntemleri ile Üretilen Farklı Sınıf Siyah Çayların Mineral İçerikleri
Siyah Çay Polifenolik Theaflavininin Oksidatif Dimerizasyonunun İki Tipi
Siyah Çay Theaflavinlerinin Üretiminde Polifenol Oksidaz ve Peroksidazın Rolü
Siyah Çay Üretimi Süresince Polifenol Oksidaz Aktivitesindeki Değişimler Siyah Çay Üretiminde Renk Esaslı Rafinasyon Teknolojisi
Siyah Çay'a Krom Kontaminasyonu ve Çay Demi İçerisine Transferi
Siyah Çayda Aflatoksin Analizi İçin AFLACARD TOTAL
Siyah Çayın Katı Madde Ekstraksiyon Verimi ve Krema Partikülü Oluşumu Üzerine pHnın Etkisi
Siyah Çayların Depolama Stabilitesini Arttırmak ve Dekontimanasyon için y (Gamma) Işımasının İşlevselliği
Siyah Çayların Theaflavin Düzeyleri Üzerine Demleme İçin Kullanılan Suyun Etkisi
Türk Siyah Çayının Fenolik Madde Kompozisyonu Üzerine Rakım, Sürgün Dönemi ve Çay Sınıfının Etkisi
Türkiye'de Üretilen Siyah Çayların Türk Gıda Kodeksine Uygunluğunun Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Soldurma
Siyah Çay İmalatında Dondurarak Soldurma Üzerine Çalışmalar
Soldurulmuş Yapraklar, Siyah ve Yeşil Çayın Buharlaşma, Isı ve Nem Tutma Isotermleri
Tarım Amerika Birleşik Devletlerinde Çay Plantasyonları Oluşturmak İçin Yürütülmekte Olan Çalışmalar
Çay'da Hasat Yoğunluğu
Çay'da Yaprak Alanının Tahribatsız Hesaplanması (İngilizce)
Gölgeleme Yoluyla Çay Yapraklarının Fotosentik Kapasitelerindeki Değişim
Heyelan Riski Taşıyan Çay Tarım Alanlarında Demir Ağacının Önemi
Kızılağaç Baltalık Büklerinin Çay Tarımına Dönüştürülmesi Sonucu Toprakların Bazı Özelliklerinde Meydana Gelen Değişimlerin Karşılaştırılması
Kültür Bitkilerinde Fenolik Madde Içeriğinin Mevsimsel Değişimi Üzerine Ekolojik Faktörlerin Etkisi
LAI, LANDUSE ve Meterolojik Veri Elde Eden Uydu Kullanarak Çay Verimini Modellemek
Organik Çay Üretmek İçin Dönüşüm
Saturasyon Açığının Verime Etkisi
Toplama Aralığından Çok, Güncel Sürgün Büyümesine Dayalı Olarak Çayda Sürgünlerin Optimum Hasat Tablası Uzunluğunun Belirlenmesi
Türkiye'nin Doğu Karadeniz Bölgesinde Büyüyen Çay (Camellia sinensis)'ın Besin Elementi Durumu Üzerine Bir İnceleme (İngilizce)
Türk Çayı'nın Bitki Besin Elementi İçeriği
Türkiyede Yetişen Çay Yapraklarında; Toplam Fenolik, Antioksidan Aktivite, Bitki Besin Elementleri ve Yağ Asitlerinin Mevsimsel Değişimi
WDXRF Spektrometrisi Yoluyla Farklı Hasat Zamanlarında (Camellia sinensis L ) Çay Yapraklarında Elementsel Değişimlerin Belirlenmesi
Yeşil Çay
Ev Yapımı Siyah ve Yeşil Çay
Yeşil Çayın Kalitesinin Korunması Üzerine Mikrodalga ve Fırında Isıtma Yoluyla Enzim İnaktivasyonunun Etkisi
Yeşil Çay Üretiminde Yüksek Yaprak Nemi İçin Yeni Bir Sensör
Yeşil Çay ve Deri
Yesil Çayın Hayvan Beslemede Kullanım Olanakları
Yabancı Ot Mücadelesi
Yabancı Ot Burgusu
Yabancı Ot Fidelerine Karşı Glyphosate ve Çay Tohumu Saponi'nin Büyümeyi Önleyici Etkisi
Yabancı Ot Öldürücü Kullanımı Sonucunda Hindistan Çaylarında Yaşanan Kimyasal Kalıntı Sorunu
Muhtelif Konular
Antibiyotiklerle Muamele veya Ozmotik Stres Yoluyla Çoğaltılan Çay Kallus'unda ki Embriyojenik Etkinlik
Biyonik Sinirsel Koku Alma Ağı Kullanarak Yapay Koku Almaya Dayalı Çay Sınıflandırılması
Camellia Sinensis'den Elde Edilen Çay ile Kurutulmuş Bitkiler Üzerindeki Saprobik Mikro MantarlarÇay Fabrikası Makineleri Üzerinde Gelişen Mikrobiyaller Üzerine Dezenfektanların Etkisi
Çay Herbaryumu ve Önemi
Çay Polifenol Oksidazı'nın Bazı Özellikleri ve Pürifikasyonu
Çay ve Çay Polifenolleri Yoluyla MCF-7 Meme Kanseri Hücrelerindeki Yağ Asit Synthasenin Baskılanması
Çay'da Görüntü İşleme Uygulaması
Çayı Nasıl Tadarız? Çayın İşlenmesi Süresince Genomik Yapıdaki Dinamik Dengenin Bir Göstergesi Olarak Biyokimyasal Analizler
Çayın Flavan - 3 - ols İçeriği
Çernobili'in Ardından Onüç Yıl Sonra Türk Çaylarında ki Radyosezyum Aktivitesi
Demleme Sıcaklığı ve İmalat Prosedürünün Bir Fonksiyonu Olarak Çay Kateşinlerinin Ekstrakte   
Elektrosprey İyonizasyon Bağlı Çift Kütle Spektrometreli Likit Kromatografi Yoluyla Çayda ki Akrilamidin Kantitatif Analizi
Ekstraksiyon Kosullarının Siyah Çayda ve Mate Çayında Polifenol, Antioksidan ve Antimikrobiyal Aktivite Üzerine Etkileri
Endüktif Eşleşmiş Plazma Optik Emisyon Spektrometresi Yoluyla Mamul Çayın Çoklu Element Analizi
Farklı Çay Ekstraktlarının Antioksidan, Antibakteriyal Etkileri ve Fenolik Madde Dagılımının HPLC ile Belirlenmesi (Türk Çayının Emarı) Farklı Sürgün Dönemlerinde Hasat Edilen Çayın Verimi, Azot İçeriği ve Mineral Madde Kompozisyonu
Geleneksel Yöntemle "Tea Bag" Çay Üretim Tekniği (Hindistan 1902 -1904)
Güney Hindistan Kaynaklı Siyah Çayların Ağır Metal İçeriği
İşlenmiş Türk Çaylarında İşleme Yöntemi, Çay Sınıfı ve Sürgün Döneminin Fenolik Madde Dağılımı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
Japonyada Sadece Yabukita Varyetesinin Yeşil Çay Yapraklarının Gelişim Alanlarını Belirlemek İçin Kafein ve Kateşin Profillerinin Yararı
Kenya'da Üretilmiş Katkısız Siyah Çay İçin Bazı Kimyasal Parametrelerle Duyusal Değerlendirmeler Arasındaki İlişki ve Malawi ile G Afrika'dan   
Kuzey Viet Nam'da ki Çay İşletmelerinin Kantitatif ve Kalitatif Toprak Kalite Değerlendirmeleri
Lapsang Souchong (Tütsülenmiş Çay) ve Diğer Odun Ateşinde Fırınlanan Çaylar
Maldi-Tof Kütle Spektrometresi Yoluyla Siyah Çaydan Ekstrakte Edilen Theaflavin'ler ve Thearubiginler'in Analizi
Mikrobial (Mikroorganizma) Kalorimetri Kullanılarak Çay Tarla Toprağındaki Mikroorganizmaların Gelişim Aktivitelerinin Değerlendirilmesi Nostaljik Çay Kıvırma Makine Patentleri 1865, 1911, 1913, 1922, 1937
Oksijen İzotopuyla Zenginleştirme Çay Aksesyonlarında En Yüksek Yaprak Verimine Ulaşma
Ortodoks Çay'da Imidacloprid'in Kaybı ve Mamul Çay'dan Deme Geçişi
Toplam Kateşin ve Fraksiyonları Temeli Üzerinde UPASI Çay Klonlarının Genetik Farklılığı
Türk Siyah Çayının İçerdiği Florür'ü Etkileyen Değişkenler
Uyumlu ve Uyumsuz Tozlaşmayı Müteakip Camellia sinensis (L) O Kuntze'nin Stigma-Style Dokusu İçersindeki Peroksidaz   Aktiviteleri
Y Performanslı Likit Kromatografi/Atm Bas İyonize Kütle Spekt Yoluyla Türetilmiş ve Türetilmemiş Theanine Enantiomerlerinin Analizi
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarafından Yayınlanmış Çay Konulu Bilimsel Araştırmalar
Bantlı Çay Kıvırma Makinası ve Endüstriye Uygulanması
Chernobly Nükleer Reaktör Kazasının Çay Üzerine Etkisi
Çay Bitkisinin (Camellia Sinensis (L ) O Kuntze) Rapd (Random Amplified Polymorphic Dna) Tekniği İle Moleküler Karakterizasyonu
Çay İşleme Teknolojisi, Türkiyedeki Çay Işleme Tesislerinde Mevcut İşleme Makinalarının Verimliliğinin Araştırılması ve İş Ekonomisi
Çay İşleme Teknolojisinde Helezon Kurutma Makinasının İncelenmesi
Dorması Döneminden Verimlilik Dönemine Geçiş Sürecinde Türkiyede Yetiştirilen Çaylarda Polifeno Oksidaz Enzimi Seviyesindeki Değişim
Heavy Metal Concentration In Soıls And Tea Plants In Black Sea Region
Helezon Çay Fermentasyon Makinası ve Endüstriye Uygulanbilirliğinin İncelenmesi
Helezon Çay Soldurma Makinası ve Endüstriye Uygulanması
Mikrodalga Enerjisinin Çayın İşlenmesinde Kullanılma Olanağının Araştırılması
Phylogenetıc Analysıs Of Tea Clones Usıng Rapd Markers In Turkey
Rize İlinin Bazı Ekolojik Koşullarında, Seleksiyonla Bulunan Altı Çay Klonunun ( F-3, M-10, D-7, T-10,G-3 ve P-20) Gelişiminin Araştırılması
Türk Çaylarında Bazı Toksik Metallerin (Kurşun, Kadmiyum, Civa) Araştırılması
Türk Çaylarındaki Polifenollerin Analizi
Türkiyede Seleksiyonla Bulunan Üç Çay Klonunun (Fener-3, Muradiye-10, Derepazarı- 7) Doku Kültürü Yöntemi İle Çoğaltılması Olanakları
|
|
|