11-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selülitten Korunma Yolları
Bunlardan uzak durun
Sigara ve içkiden kesinlikle kaçınılmalı Solunum yolu ile kanı kirleten sigara, selülitin yerleşmesine yardım eder Ayrıca sigara, hazım cihazını ve sinir sistemini olumsuz etkiler Sinir sisteminin dengesi bozulunca yorgunluk belirir, yorgunluğu gidermek için bu kez uyarıcılara başvurmak gerekir Bu durum refleks yolu ile selüliti artırarak dokulardaki sıkışmayı fazlalaştırır Alkollü içkiler selülitin bir numaralı dostudur İçki veya aperatif yerine meyve sularını tercih etmeli, ayrıca alkollü içkideki aşırı kalorinin şişmanlığa yol açtığı unutulmamalı
Tuz ve tuzlu besinlerden kaçının
Şeker ve şekerli gıdalardan uzak durun
Kızartmalardan vazgeçin
Fındık, fıstık gibi kuruyemiş alışkanlıklarınıza son verin
Cosmotürk'teki habere göre, her ne kadar selülitin ve şişmanlığın kaynakları ayrı olsa da besin kuralları birbirine benzer Alınan besin mümkün olduğu kadar doğal olmalı, yani sanayileşmiş besinlerden kaçınmalı, her gün bir miktar çiğ sebze ve meyve, ayrıca çimlendirilmiş buğday yemelidir Bedene gereken enzimleri sağlamalı, tuzu yemeklerde azaltmalıdır (Bir gram tuz, 125 gram suyu kendine çeker ) Bol su içmelidir (Yudum yudum içilen su dokulardaki gereksiz maddeleri eritirken, birden içilen su böbreklere yönelir ) Aşırı miktarda içilen su, suda eriyen vitaminleri bedenden alarak idrar yolu ile beraberinde sürükler Ayrıca her lokmayı iyi çiğnemeyi unutmamalı Eğer iyi çiğnenip, beden tarafından sindirilmemişse sağlıklı bir besin de bedende tortular bırakabilir Sabahları aç karnına taze sıkılan limon suyuna bir miktar çiğ patates suyu katarak içmenin selülite iyi geldiği söylenir Yemeklerde en fazla bir kaşık sıvı yağ kullanın
|
|
|