Konu
:
Ayvalık Cunda Adası Genel Tanıtım
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalık Cunda Adası Genel Tanıtım
11-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalık Cunda Adası Genel Tanıtım
Satılık Rum Evleri
Ayvalık emlakçılık sektöründe Rum gayrimenkulleri önemli yer tutuyor
Hatta bazı emlakçılar sadece Rum gayrimenkulleri satıyor
Birçok emlakcının camında ; “satılık Rum evi ve arsası” yazılı not görmeniz mümkün
İki ve üç katlı olan Rum evleri yenileme gerektirdiği için çok ucuza satılıyor
Rum evlerini alanların birçoğu yenileme yaptırdıktan sonra evlerde oturmak yerine kazanç getirdiği için satıyormuş
Ne Yenilir
Yemek konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınız bir yer Ayvalık
Deniz ürünlerinin her çeşidini bulabilirsiniz Ayvalıkta
Cunda Adasındaki balık lokantalarında aradığınız her lezzeti bulabilirsiniz
Ege bölgesinin en leziz yemeklerini tadar istediğiniz balığı sipariş edebilirsiniz
Kalamar Dolması
Pirinç, kuş üzümü, Bergama yakınlarında bulunan Kozak yaylasından getirilen çam fıstıkları ilaveli baharatlı iç malzeme kalamarların içine doldurulup tencerede has zeytinyağı ile dolma gibi pişiriliyor
Akivadis
Ayvalıkta boğazda yetiştirilen bir tür kabuklu deniz canlısı olan akivades de diğerleri gibi canlı olarak tüketiliyor
Cunda Enginarlı Karides
Cunda yakınlarında bulunan Çıplak Adada yetiştirilen küçük enginarların göbeğine özel sosla hazırlanmış haşlanmış karidesler konuyor
Ahtapot ve Papalina
Ahtapot ve Papalina en meşhur balık Ayvalıkta deniz ürünlerinin yanı sıra Egenin yeşillikleride sofranızı süsler
Papalina
, ilk bakışta hamsiye benzetebileceğiniz ufak bir balık
Aynı familyadan gelseler de lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır
Yapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenir
Özelliklede meze olarak Cunda adası restoranlarında çok tercih edilmektedir
Av yasağının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu tekneleri ile gelirler sahile bu balıkların birçoğu restaurant sahipleri tarafından alınır
Geri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar
Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsimin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz
Cunda Lokması
İşte Cunda Adasına özgü bir tat daha, sahil boyunda görüp satın alabileceğiniz şuruplu bir tatlı
Üstüne çeşitli baharatlar atılarak servis ediliyor ve yemek sonrası yürüyüş yaparken yada çayınızı yudumlarken oldukça güzel gitmekte
Sahilde arkası gelmeyen kuyruklar görürseniz eğer şaşırmayın bu kuyruk bir lokma kuyruğu, öyle ki insanlar dakikalarca bu kuyrukta beklemekte, sıcak sıcak yeni çıkan lokmayı alma yarışına girmekteler
Şu anda Adada 2 noktada satışı yapılıyor
Birincisi; Ada spor kafenin çardağında ismi ise “Lokma Profesörü”, lokmalar makinada el değmeden üretilmekte
Cunda Lokmasını bulabileceğiniz 2
nokta ise diğerinden biraz ilerde yine sahilde bulunmakta, burasının ismi ise “Lokma imparatoru” Eski futbolcu olan cundalı Saki bey tarafından işletilmekte yine Saki bey halihazırda Ada spor futbol kulübünün teknik direktörlüğünüde yapmakta
Lokma dökmek burada adeta bir sanat okadar hızlılar ki bir kaç dakika içinde kilolarca lokma döküyorlar, gerisi artık kuyruktakilere kalmış ; afiyetle yemek…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul