Yalnız Mesajı Göster

Ayvalık Cunda Adası Genel Tanıtım

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalık Cunda Adası Genel Tanıtım



Satılık Rum Evleri

Ayvalık emlakçılık sektöründe Rum gayrimenkulleri önemli yer tutuyor Hatta bazı emlakçılar sadece Rum gayrimenkulleri satıyor Birçok emlakcının camında ; “satılık Rum evi ve arsası” yazılı not görmeniz mümkün İki ve üç katlı olan Rum evleri yenileme gerektirdiği için çok ucuza satılıyor Rum evlerini alanların birçoğu yenileme yaptırdıktan sonra evlerde oturmak yerine kazanç getirdiği için satıyormuş

Ne Yenilir

Yemek konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınız bir yer Ayvalık Deniz ürünlerinin her çeşidini bulabilirsiniz Ayvalıkta Cunda Adasındaki balık lokantalarında aradığınız her lezzeti bulabilirsiniz Ege bölgesinin en leziz yemeklerini tadar istediğiniz balığı sipariş edebilirsiniz

Kalamar Dolması

Pirinç, kuş üzümü, Bergama yakınlarında bulunan Kozak yaylasından getirilen çam fıstıkları ilaveli baharatlı iç malzeme kalamarların içine doldurulup tencerede has zeytinyağı ile dolma gibi pişiriliyor

Akivadis

Ayvalıkta boğazda yetiştirilen bir tür kabuklu deniz canlısı olan akivades de diğerleri gibi canlı olarak tüketiliyor

Cunda Enginarlı Karides

Cunda yakınlarında bulunan Çıplak Adada yetiştirilen küçük enginarların göbeğine özel sosla hazırlanmış haşlanmış karidesler konuyor

Ahtapot ve Papalina

Ahtapot ve Papalina en meşhur balık Ayvalıkta deniz ürünlerinin yanı sıra Egenin yeşillikleride sofranızı süsler

Papalina, ilk bakışta hamsiye benzetebileceğiniz ufak bir balık Aynı familyadan gelseler de lezzetleri tamamen farklı olmakla birlikte papalina yerken kılçıklarını ayırmanız gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır Yapısı nedeniyle oldukça yumuşak iskeleti olan papalina kuyruğu kafası ile birlikte adeta bir çerez gibi yenir Özelliklede meze olarak Cunda adası restoranlarında çok tercih edilmektedir
Av yasağının bitmesi ile birlikte balıkçılar Papalina dolu tekneleri ile gelirler sahile bu balıkların birçoğu restaurant sahipleri tarafından alınır Geri kalanlar için ise ufak bir yarış başlar
Cunda da papalina yiyebileceğiniz en güzel ay Ağustos ayıdır henüz av mevsimin bitmesi ile taze taze yiyebilirsiniz


Cunda Lokması

İşte Cunda Adasına özgü bir tat daha, sahil boyunda görüp satın alabileceğiniz şuruplu bir tatlı Üstüne çeşitli baharatlar atılarak servis ediliyor ve yemek sonrası yürüyüş yaparken yada çayınızı yudumlarken oldukça güzel gitmekte
Sahilde arkası gelmeyen kuyruklar görürseniz eğer şaşırmayın bu kuyruk bir lokma kuyruğu, öyle ki insanlar dakikalarca bu kuyrukta beklemekte, sıcak sıcak yeni çıkan lokmayı alma yarışına girmekteler Şu anda Adada 2 noktada satışı yapılıyor Birincisi; Ada spor kafenin çardağında ismi ise “Lokma Profesörü”, lokmalar makinada el değmeden üretilmekte Cunda Lokmasını bulabileceğiniz 2 nokta ise diğerinden biraz ilerde yine sahilde bulunmakta, burasının ismi ise “Lokma imparatoru” Eski futbolcu olan cundalı Saki bey tarafından işletilmekte yine Saki bey halihazırda Ada spor futbol kulübünün teknik direktörlüğünüde yapmakta Lokma dökmek burada adeta bir sanat okadar hızlılar ki bir kaç dakika içinde kilolarca lokma döküyorlar, gerisi artık kuyruktakilere kalmış ; afiyetle yemek…

Alıntı Yaparak Cevapla