Yalnız Mesajı Göster

Cunda Patriçada Tatil

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cunda Patriçada Tatil



NASIL GİDİLİR?
Özel araçla İstanbul çıkışlı olanlar için Güneşli gişelerden devamla Kınalı sapağına kadar TEM otoyolunu kullanabilir Tekirdağ , Malkara, Keşan üzerinden Gelibolu'ya gelebilirler
Çanakkale'ye geçiş Gelibolu - Lapseki ile Eceabat- Çanakkale arasında saat başı kalkan feribot geçişleri ile yapılıyor Kilitbahir - Çanakkale arası birkaç araç taşıma kapasiteli motor seferleri de var Edremit körfezi sahilini dolaşırken Altınoluk - Güre arası yol kenarına dökülmüş kaplama malzemeleri ve yol genişletme çalışmalarına tanık oluyorsunuz Gömeç, Burhaniye sonrası Ayvalık yol ayırımını takip ederek İlçeye girişte sağdan ayrılan asfalt yol Alibey Adası tabelası ile belirtiliyor (Cunda adasının bir ismi de Alibey Adası) Patriça Koyu içinde ki adanın manastırına gitmek için sahildeki teknelerden biri kiralanırken, Ay Işığı Manastırına gidiş için yarım saat süre ile zeytinlik alanda yürümek veya Ayvalıktan kalkan tekne turlarına katılmak gerekiyor

NE YENİR?
Ege sofra kültürünü en iyi tanıyabileceğiniz Cunda restoranlarından biri de Taş Kahve yanında bulunan Deniz Restoran İlginç mezeleri ve başka yerde rastlanmayan farklı lezzetleri ile tanınan restoranda yeni mezeler, balık pişirimleri büyük ilgi görüyor Mönüde yer alan yemek çeşitleri arasında, Kalamar Dolması, Kaşarlı kidonya, Beyaz şarap soslu Akivadis, Cunda enginarlı Krides, aranan tatlar arasında ki yerini korurken marifetli aşçı Süleyman Serpen bu yıl mönüye yeni ilave ettiği Kalamar Yumurtasından Güveç, Deniz Ürünleri Kokteyli, Sirkeli Kalamar, Deniz Lokumu parmak yalatacak kadar lezzetli yiyecekler olarak beğeniliyor Soğuk mezeler sarımsak ve has zeytinyağı ile lezzetlenirken az tuzlu olarak sunuluyor Ayvalığın adalarında yetiştirilen sebzelerden taze olarak yapılıp, günlük tüketilen mezelerin başında, çiğ olarak hazırlanan Isırgan otu salatası, Enginar salatası, rağbet görüyor İstifno salatası, taze börülce, kabak çiçeği dolması, radika (hindibağ) deniz börülcesi, Dil balığı sote ve yörenin ızgara balık çeşitleri beğeniliyor Deniz Restoranın deneyimli işletmecisi Ayhan Alışık bazı yemeklere Sakız Adasından getirtilen sakızlardan da ilave edildiğini, Tuzda, buğulama, ızgara olarak yapılan balıkların büyük beğeni topladığını, masalara konan Ayvalık sızma zeytin yağından konuklar istedikleri kadar kullanabildiklerini, sarımsaklı ve kekikli yağlı kızarmış ekmeklerin çok sevildiğini belirtiyor
Süleyman Usta sihirlitur okuyucuları için yeni mezelerin bazılarının hazırlanışını anlattı Deniz Lokumu: Krides, ahtapot, pavurya içi kıyma makinesinde çekiliyor, bu karışıma baharat ilave ediliyor, galeta ununda lokum şeklinde biçimlendirilip kızartılıyor (Lokumlar Afrodizyak özellikli yiyecekler arasında gösteriliyor)
Kalamar Yumurtasından Güveç: Kalamar yumurtaları ince olarak kesiliyor, mantar, yeşil biber ince doğranıp birlikte hafifçe pişiriliyor, üzerine domates ilave edilip karabiber, tuz, kaşar peyniri ile beraber fırına veriliyor Bu pişirimin ayrıca tereyağı ile yapılan versiyonu da bulunuyor
Dil Balığı Soteil balıkları ayıklanıp, kesiliyor, zeytinyağında kavruluyorSarımsak, beyaz şarap ile birlikte pişerken balıklar bu sosu emiyor, maydanoz ilavesiyle servis ediliyor( 4 kişi için 10-12 milyon TL ile fiyatlanıyor)
Isırgan otu salatası:Vitamin değeri yüksek olan şifalı çiğ ısırgan otları, rüzgarlı adalardan toplanıp ince kıyılıp terbiye ediliyor Taze soğan, domates, gibi ilavelerle sunuluyor Enginar salatası: Karaciğer dostu olan enginarlar çiğ olarak ayıklanıp ince doğranıyor limon suyu içine atılıyor, özel sosla beraber rakı mezesi olarak sunuluyor
Cunda Deniz Restoran:
0 (266) 327 16 85

Yemekler üzerine tatlı yemek isteyenler için Sahil boyu Deniz Restoran karşısında hizmet veren ünlü "Lokmacı Saki" Sakız adasından ithal edilen dünyaca ünlü sakızlarla hazırladığı sakızlı dondurma ilaveli lokmalarından yemek için sıraya giriliyor Henüz dökülmüş şerbetli sıcak lokmalar üzerine konulmuş sakızlı dondurmalı lokmalar damakta tat bırakıyor
Adanın hediyelikleri:Yakınlarınıza, sevdiklerinize adanın özelliğini yansıtan hediyelerden almak isterseniz,Taş kahvenin arkasında bulunan Has Ada Yağcılık dükkanına Fatoş Hanıma uğramanız yeterli oluyor Değişik şişelerde satışa sunulan ve sadece Cundanın zeytinlerinden üretilen sızma yağı, zeytin salatası, zeytin reçeli, zeytin turşusu, zeytin ezmesi, kurutulmuş yağda domates, sakız reçeli, ev yapımı sabun gibi hediyelikler şık ambalajlarlarıyla vitrinlerdeki yerlerini alıyorlar Memnun kalıp arzu edenler için ürünler Kargo ile Türkiye'nin her yerine gönderiliyor Tel No: 0 (266) 327 11 49

Alıntı Yaparak Cevapla