11-04-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Denizli Nasıl Gidilir Ne Yenir Nerde Kalınır Resimleri
NE YENİR?
Mantar Restoran
Denizli'ye gitmek için nedenlerden biri de Antalya yolu Denizli çıkışı Yeni Acıpayam Yolu 5 km'de yeralan Mantar Restorant Nazmi Şenel'in işletmesi olan Mantar Restorant 40'a

yakın mantar yemeği ile ünlü Denizli'nin kendine has tandır kebabı, çeşitli et ızgaralar, alabalık, tavuk gibi çeşitler de bulunan restoran için dünyanın çeşitli ülkelerinden TV ekipleri gelerek çekim yapıyorlar Mönüde yeralan yemeklerin içinde mantar çorbası, şişte soslu mantar, kızarmış tavuk ve zencefilli mantar, mantarlı makarna, mantar salatası, mantar turşusu, karidesli mantar, mantar rosto, mantar pastası ve (dünyada ilk) mantar tatlısı ilgi görüyor Bir de kızarmış mantar üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis edilen mantar mantısı var ki Sadece bunun için Denizli'ye gelmeye değiyor
SICAK LEBLEBİ
Denizli'den ayrılıp genişletme çalışmaları yapılan Acıpayam yoluna doğru

yönelirseniz Serinhisar mevkiinde sıcak leblebi yazıları ve satıcıları dikkat çekiyor Birbirinden ilginç çeşitleri ile Çoruma haftada 200 ton leblebi gönderecek duruma gelmiş olan Serinhisar'ın leblebi üreticileri, leblebinin vatanı burası derken tatlı, tuzlu, acılı çeşitleri için isimler takmışlar
Bombi şekerli, bombi vanilyalı, bombi sadenin kilosu 3 milyon TL İçi fıstık dışı soya unu kaplama olarak biraz tuz biraz şeker ile tatlandırılan, yağsız, kolesterolsüz çeşit kilosu 4 milyon TL Baharatlı olup özel sosu citosa benzeyen tadıyla sert ve yumuşak çeşit leblebi 5 milyon TL Kırık leblebiler sosyete leblebisi olarak isimlendirilmiş ve 750 bin TL ile fiyatlandırılmış en küçük leblebi çeşidi 2 milyon, beyaz nohut leblebi 2 5 milyon TL, yörenin meşhur Kırmızı nohut leblebisi aynı fiyattan satılırken, tuzlu ve acılı leblebi 3 milyon TL ile sunuluyor Leblebilerin çeşitli renklerde şekerli olanları, sakız leblebi, gibi daha birçok çeşidi bulunuyor
Serinhisarlılar yaptıkları testiler (Bardak

olarak ta isimlendiriliyor) çömlek kaplar için de iddialı konuşarak bizim testilerimiz içine konan suyu kısa sürede buz gibi yapar ve öyle muhafaza ederken suya ayrı bir içim tadı kazandırır,güveçlerde yapılan, kiremitlerde pişirilen yemeklerin nefasetine doyum olmaz diyorlar Araçları ile Serinhisar'dan geçenler mutlaka mola verdikleri leblebicilerde çeşitlerden sıcak sıcak karışık olarak kendileri için veya hediyelik olarak hazırlatıyorlar Testiler ise kimisi için su kimisi için toprak kaptan şarap içmek için kullanılıyor
|
|
|