11-04-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altınoluk Nasıl Gidilir Ne Yenir Nerde Kalınır Resimleri
NE YENİR?

Bölgenin en önemli özelliği İtalyanlar'ın zeytinyağı haritasında yeşil hatla belirtildiği gibi dünyanın en kaliteli yağ üretildiği yer olması Haliyle has zeytinyağıyla yapılan yemeklerde hayli lezzetli
Mare Monte Oteli restoranında asma yapraklarına sarılıp ızgara yapılan sardalyalar, fener balığı buğulama, börülce suyuna pişirilen tarhana çorba, zeytinyağlı yaprak sarma, ahtapot salata, humus, pança mezeleri damakta tat bırakan lezzetler Pansiyonda kalanlar sahile yanaşan balıkçı teknelerinden sabahları barbunya, çinekop, istavrit, izmarit, sardalya gibi balık çeşitlerini ekonomik fiyatlarla alabilirler
Altınoluk'ta Cumartesi günleri pazar kuruluyor Yörüklerin yöresel kıyafetlerle satış yaptıkları tezgahlarda zeytin, şifalı otlar, sebze ve meyvelerden alabilirsiniz Bölgeden ayrılırken beraberinizde götürebileceklerinizin başında zeytin, yağ ve şifalı otlar geliyor

Altınoluk'da mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de dondurmacı Vardar Kral dondurmacı her gün el değmeden tam 101 çeşit

dondurma yapıyor Dondurma yapımında saf inek sütü ve doğal meyvalar kullanılırken çeşitler arasında tarçın, fındık, kestane, cappucino, ceviz, kahve, çilek, kayısı, kavun, ananas, avakado, limon, ahududu, karadut, franboğaz, sütlü, çikolatalı gibi bilinen tüm türler, sıcak kornet külahlar içinde üzerlerine arzuya göre sıcak çikolata sosu, fındık-fıstık sosu bulanıp sunuluyor Fakat bu dondurmalar arasında, tadı en uzun süre damakta kalan Yunanistan'dan ithal damla sakızıyla yapılan sakızlı dondurma için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelenler oluyor Yılların dondurmacısı Neco, ertesi güne kalmayan dondurmaları için boğaz ağrısı çekenlerin bile geldiğini belirtiyor
Vardar Dondurma, rejim yapanlar için özel olarak ürettiği tok tutan ve acıkma hissi uyandırmayan galetaların da ısrarla istendiğini belirtiyor Kazdağı'nda Piknik

Kazdağı'na düzenlenen turlarda yapılan soğuk ve sıcak kumanyalı piknik yemekleri büyük iştahla yenirken tura katılanlar en çok alabalık tava ve otlu peynirle yapılan gözlemelere rağbet ediyor Soğuk pınar sularını doyasıya içiyorlar
|
|
|