Konu
:
Sebze Ve Meyvelerin Rengi
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Ve Meyvelerin Rengi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Ve Meyvelerin Rengi
Sebze Ve Meyvelerin Rengi
Yeşil:
Yeşiller kanser önleyici etkiye sahip fitokimyasallar içerir; isotiyosiyanat gibi
Aynı zamanda lutein ve zeaksantin adında iki önemli antioksidan da içeren yeşiller, makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı olarakta bilinen bir retina hastalığı) riskini azaltmasıyla bilinir
Sarı:
Sarı renkli besinler tam bir C vitamini deposudur ki o da yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu gibi bazı serbest radikallerin neden olduğu cilt hastalıklarına da iyi gelir
Turuncu:
Beta karoten içeren turuncu besinler bağışıklık sisteminin yardımcısıdır
ataurunçgiller ailesindeki meyveler ağız sağlığını da korur
Kırmızı:
Kırmızı besinlerde kansere karşı etkili olduğu bilinen likopen ve DNA zedelenmelerini azaltan ellagic asit bulunur
Mavi ve Mor:
Üüzüm türleri ve mor lahana antosiyanin içerir
Antosiyanin renk pigmentleridir ama aynı zamanda hücreleri oksidatif etkiden koruması ve yaşlanmayı geçiktirmesiyle bilinir
Beyaz:
Kuru soğan, taze soğan ve sarımsak alisin ve kuersetin adlı iki adet bileşen içeriyor ki her ikisi de kalp hastalıkları sistemi fonksiyonlarını kuvvetlendiriyor
Karnabaharda bulunan sulforafan adlı madde de kanser riskini düşürmeye yardımcı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul