Konu
:
Simit Ve Susamın Faydaları Yararları
Yalnız Mesajı Göster
Simit Ve Susamın Faydaları Yararları
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Simit Ve Susamın Faydaları Yararları
Simit ve susamın faydaları yararları
Sokaktaki satıcılardan tutun da en lüks pastenelere kadar satılan, bir bardak çayla beraber afiyetle yediğimiz simitin ne gibi faydalarının olabileceğini düşünmüşmüydünüz? Simiti simit yapan olduğu gibi yediğimizde fayda sağlayan da üzerindeki o lezzetli susam tanecikleridir
İşte simit susamının faydaları:
'Sesamum indicum' bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir
Susamda, sesamol, sesamin ve sesamolin adında antioksidan bileşikler yeralır
Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır
İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir
Japonyada yapılmış araştırmalar susam yağının bağırsak kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir
Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur
Susam tohumu kalbi sağlığı için yararlı E vitamini de içerir
Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır
Susam yağından elde edilen susaminin kolesterolü kontol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor
Güneşten koruyucu yağ olarak kullanılabilir
Güneş ışığındaki UVA ve UVBden büyük ölçüde koruma sağlayıcı etkisi vardır
Eklem sorunlarında ağrının azaltılmasına yardım etmesi susam yağı yararları arasındadır
Yara ve yanık gibi durumlarda dışardan uygulanır
Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır
Yorgunluğa karşı enerji verir
Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır
Cilt sağlığı için önemlidir
Cildin yaşlanmasını engellemeye yardım eder
Saç diplerine ve tırnaklara sürülür
Saçları besler ve canlılık kazandırır
Saça ve cilde masaj biçiminde uygulanır
Vitamin ve kalsiyum eksikliği sebebiyle sorunlu hale gelmiş tırnaklar için yararlıdır
Masaj yağı olarak aromaterapide önemli yer taşır
Susam yağı Ayurvedik tedavide de sıkça kullanılır
İçindeki doğal lesitin antioksidanların ve de yağa eklenmiş olan diğer maddelerin ciltten kolay bir şekilde derinlemesine emilimini sağlar
Dahilen müshil olarak kullanılır
Mayonez, soslar ve zeytinyağlı yemeklere ve salatalara lezzet vermek amacıyla da kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul