Konu
:
Kırmızı Etin Diyabete Etkisi
Yalnız Mesajı Göster
Kırmızı Etin Diyabete Etkisi
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırmızı Etin Diyabete Etkisi
Kırmızı et ve diyabet
Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesinin yaptığı geniş çaplı araştırmanın sonuçlarına göre, günde 100 gram kırmızı et tüketmek, diyabet riskini yüzde 19 arttırıyor
Araştırmada, bu riskin günde sadece 50 gram sosis, sucuk veya pastırma yenirse yüzde 51e fırladığının altı çizildi
Sonuçlar, katılımcıların yaşı, vücut kitle endeksi ve diğer risk faktörlerinin etkisine göre düzenlendi
Ayrıca kırmızı etin yerine yağı azaltılmış süt ürünleri veya ceviz ya da tam tahıl gibi daha sağlıklı ürünlerin diyabet riskini net şekilde azaltabildiği ortaya çıktı
Günde 100 gram kırmızı et tüketen bir kişinin aynı miktarda proteini almak için ceviz yerse, diyabet riskini yüzde 17 düşürüyor
Bu rakam, tam tahıl gevreği yendiğinde yüzde 23ü aşıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul