Konu
:
Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir
Yalnız Mesajı Göster
Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir
Hangi Besinleri Çiğ Tüketmemiz Gerekir
Pek çok çeşitli pişirme yöntemi tercih ederiz
Ancak bazı besinleri çiğ veya çok az pişmiş tükettiğimizde vitamin ve mineral açısından daha zengin kaldıkları da bir gerçektir
Çiğ tüketilmesi gereken besinlerde vitamin ve mineraller korunmuştur
Pişirme işleminde kaybolmadıkları için vücut için çok daha faydalı olabilmektedir
Örneğin çilek, ahududu gibi meyveler lif açısından zengindir ve az şeker içerir
Lahana kanser riskini azaltır, fındık kardiyovasküler hastalıklara karşı vücudu korur
Çiğ tüketilmesi gereken besinler arasında ilk sıralarda, dişler ve akciğer için faydalı olan, kan şekerini düşüren elma; kalp rahatsızlıklarına karşı koruyan soğan ve sarımsak; antioksidan açısından zengin olan nar bulunur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul