Yalnız Mesajı Göster

İstanbul'daki Organik Ürünlerle İlgili Detaylar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul'daki Organik Ürünlerle İlgili Detaylar

İstanbul'daki organik ürünlerle ilgili detaylar

Kimyasallardan uzak bir hayat sürmek isteyenler için kurulan ekolojik pazarların sayısı gün geçtikçe artıyor Touch İstanbul dergisi, İstanbul'daki organik ürünlerle ilgili detayları araştırdı

Halkın sağlıklı, genetiği değiştirilmemiş gıdalarla beslenme isteği, organik ve ekolojik pazarlara olan ilgiyi de artırdı Son zamanlarda İstanbul'un pek çok semtinde, bir bir sertifikalı organik ürünlerin satıldığı pazarlar açılmaya başladı Touch İstanbul da yeni sayısında, organik pazarları ve marketleri araştırdı, bir anlamda İstanbul'un organik haritasını çıkardı Organik yiyecek tutkusu, önceleri sadece semt pazarlarında baş gösteriyordu ama alışveriş merkezlerine kadar yayıldı

YİYECEKTEN KIYAFETE HER ŞEY
Yiyecekten kıyafete, kozmetikten temizliğe her türlü organik gıda ve ürüne yer veren Kanyon'daki Organikanyon'u, Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki Profilo Organik Pazar takip etti Pazarlardaki ve alışveriş merkezlerindeki sertifikalı ürünler, dalından koparılır koparılmaz meraklılarıyla buluşmaya başladı

TÜRKİYE'NİN TEK ORGANİK OTELİ
Bu arada İstanbul'da sağlıklı yaşamak isteyenler için bir de otel açıldı Perdelerinden duvar boyalarına her bir ayrıntının organik ürünlerden seçildiği Five Boutique Hotel, 'Maksimum organik' sloganıyla yola çıkan beş arkadaş tarafından kuruldu Otelin Karadenizli ortakları; ailelerinde kanser vakalarının artması sonrasında böyle bir konsept oluşturmaya karar verdiklerini, Türkiye'nin ilk ve tek organik otelini kurduklarını söylüyorlar 19 odası bulunan butik otelde, standart odaların ücreti yaklaşık 200 lira

Ürünlerde sertifika şart

Bir ürüne organik denebilmesi için organik ürün sertifikalarından birine sahip olması gerekiyor Türkiye'de sertifika veren kuruluşlar IMO, ECOSERT-SA, CU, BCS, EKO-TAR, ETKO, İCEA, CERES, ORSER, IMC, SKAL Bunun haricinde yurt dışından ithal edilen ve orada sertifikalanan ürünler de bu kuruluşlardan onay sertifikası almak zorunda Yani üzerinde 'doğal', 'organik' yazan ürünlerin çoğu aslında bu sertifika süreçlerinden geçmediği için organik değil Ürünü alırken sertifika amblemine dikkat etmeniz gerekiyor Ancak kimi zaman sahte amblemler de basılabiliyor Bundan dolayı güvenilir noktalardan alışveriş yapmanız en sağlıklısı Organik konseptli mağazalardan, pazarlardan ve marketlerden güvenerek alışveriş yapabilirsiniz

Organik marketler

Artık hemen hemen her semtte açılan organik marketler, doğal ürünleri ayağımıza getiriyor İşte içinde sabundan bebek bezine her şeyin bulunduğu marketlerden bazıları

AMBAR
Adres: İstiklal Cad Kallavi Sok No: 12, Beyoğlu Telefon: 0212 292 92 72

CITY FARM
Adres: İstinye Park AVM, Kat: -2 No: 28 İstinye Telefon: 0212 345 62 74

ECOLIFE Cihangir
Adres: Sıraselviler Cad Soğancı Sok No: 8/A Taksim Telefon: 0212 243 23 83

KIRKAMBAR
Adres: Köyiçi Cad Kazan Sok Gürün Pasajı No: 23/A Beşiktaş Telefon: 0212 258 65 48

LALELİ Zeytinyağları
Adres: Cevdet Paşa Cad No: 97/A Bebek Telefon: 0212 265 66 17

ECOBAHÇE ORGANİK
Adres: Acarlar Mah 3 Cadde 12 Sokak Nazar 1 Pasajı No: 1 Beykoz Telefon: 0216 485 29 62

VİTAMİNERA
Adres: Ataköy 9 Kısım Atrium Çarşı No: 107 Telefon: 0212 661 78 29

YEŞİL İRİS
Adres: Haydar Aliyev Caddesi Şafak Apt No: 2/B Akatlar Telefon: 0212 351 81 16

Organik tutkunu iki İstanbullu

Neşe Gündoğan/Yönetici
"Beş yıldır sadece organik ürün kullanıyorum Mutfak alışverişimi organik pazarlardan yapıyorum Bunun haricinde organikle ilgili tüm yenilikleri takip ediyorum Daha çok torunlarıma alışveriş yapmak için organik pazarları geziyorum ama her yaştan insanın ilgisini çekebilecek ürün var"

Filiz Otukfalay/ Öğretmen
"Çocuğum olduktan sonra beslenmeme daha fazla dikkat etmeye başladım İki yıldır organik ürünler kullanmaya özen gösteriyorum Pazarların haricinde, organik marketlerden de alışveriş yapıyorum Kullandığım tüm ürünlerden gayet memnunum Yalnızca fiyatlarının pahalılığından şikayetçiyim"

Gün gün pazarlar

Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri'nce düzenli olarak denetlenen bu rengarenk ortamlarda, sadece ekolojik sertifikalı ürünler satılabiliyor Peki hangi pazar, hangi gün ve nerede kuruluyor?

Salı-Kapalı Pazar/ Beylikdüzü Buğday Derneği

Çarşamba-Özgürlük Parkı/ Kadıköy Ekolojik Üreticiler Derneği

Cuma-Airport AVM Otoparkı/ Bakırköy Buğday Derneği

Cumartesi-Merkezefendi Camii Mevki/ Zeytinburnu Ekolojik Üreticiler Derneği

Cumartesi-Feriköy/ Şişli Buğday Derneği

Pazar-Tren Durağı Mevkisi/ Kartal Buğday Derneği

Pazar-Altayçeşme Mahallesi/ Maltepe Ekolojik Üreticiler Derneği

'En sağlıklı' restoranlar

SAF RESTORAN
Club Sporium'un içinde yer alan 'Saf Restoran', pratik ve sağlık dolu mönüsüyle dikkat çekiyor Adres: Cumhuriyet Cad No: 4/8 Akatlar Telefon: 0212 282 79 46

DOĞAYA DÖNÜŞ
Zeytinyağlıları, ev yapımı reçelleri ve meyve şaraplarıyla iddialı olan 'Doğaya Dönüş', doğa tutkunlarını bekliyor Adres: Fırın Sok No:104/10 Teşvikiye Telefon: 0212 260 17 61

CUPPA
'Cuppa'da çeşit çeşit meyve ve sebze suları istediğiniz formüllerle ortaya çıkıyor Adres: Yeni Yuva Sok No: 26 Cihangir Telefon: 0212 249 57 23

Alıntı Yaparak Cevapla