11-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaşamsal Gıdalar
Yaşamsal gıdalar
Cosmotürk'ün haberine göre, bu gıdalar, kanserden kalp krizine kadar bir dizi ölümcül hastalıkla mücadele etmenizi sağlıyor
BALIK:
Kalp krizine karşı iyi geliyor Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor
HAVUÇ:
Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor Havuç, ayrıca gözler için de yararlı
SARIMSAK:
Soğuk algınlığına karşı savaşıyor Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor
KARNABAHAR:
Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor
FASULYE:
Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor
SOĞAN:
Kolesterol düzeyini düşürüyor Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor
ZEYTİNYAĞI:
Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor ya da artırıyor
ELMA:
Kolon kanserini önlüyor Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor Elmadaki balic asid ise boşaltım sistemi için yararlı
PORTAKAL:
C vitamini deposu portakal, hamile kalmayı kolaylaştırıyor, virüsler ve alerji ile mücadele ediyor
SOYA FASULYESİ:
Kemik hastalıklarına karşı 'birebir' diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor
|
|
|