Yalnız Mesajı Göster

Bayramda Tatlıyı Nasıl Tüketmeli Misafirlere Ne İkram Etmeli

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayramda Tatlıyı Nasıl Tüketmeli Misafirlere Ne İkram Etmeli



Bayramda tatlıyı nasıl tüketmeli misafirlere ne ikram etmeli

Tatlıar, bayramların olmazsa olmazı Ancak Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar için bayram tatlısı, hem fazla kalori hem de oruçla az yemeğe alışan midelerin yorulması anlamına geliyor



Ramazan ayı boyunca az yemeğe alışan mideler, bayram ile birlikte yoğun ve dengesiz bir yeme alışkanlığına geçecek Uzmanlar, bu sebeple bayramda beslenmenin son derece önemli olduğunun altını çiziyor

Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzmanlarından Diyetisyen Fatma Arslan, bayram sabahına muhakkak kahvaltıyla başlanması ve illa şerbetli tatlı yenmesi gerekiyorsa, yoğurt ile kan şekerinin dengelenmesi gerektiğini söyledi

Arslan, bayram günlerine özel şu önerilerde bulundu: “Bayram kahvaltıda tok tutacak kepekli ekmek tercih edilmeli Kan şekerini hızla etkileyecek bal, reçel, beyaz ekmek gibi besinlerden uzak durulmalı Bayram gezmelerine çıkılmadan önce biraz sebze yemeği ve az yağlı yoğurt yenmesi, misafirlikte tok hissetmenizi sağlayacaktır Eğer çikolata ikram ediliyorsa siyah renkli bitter çikolata tercih edilmeli Şerbetli tatlıları mümkün olduğunca reddedin, illa yemeniz gerekiyorsa ardından içeceğiniz bir bardak ayran ya da yiyeceğiniz bir kâse yoğurt, kan şekerinizin dengeleyecektir

MİSAFİRLERİNİZE SÜTLÜ, TARÇINLI TATLILAR İKRAM EDİN
Dyt Arslan, “misafirlerinize, tarçınla süslenmiş, sütlü, hafif tatlılar ikram edin” uyarısında bulundu Zira tarçın, sütlü tatlılara yakıştığı kadar, kan şekerinin dengelenmesinde de oldukça etkili

Arslan, “Ramazan Bayramı’nda evinize gelecek misafirlerinize geleneksel, hafif bir sütlü tatlı olan “incir uyutması” ikram edebilirsiniz” önerisinde bulundu Dyt Arslan, yapımı son derece basit olan incir uyutmasının tarifini şöyle anlattı:

İncir Uyutması (Sütlü İncir Tatlısı)
Malzemeler
15 adet kuru incir
1 litre süt
2 yemek kaşığı şeker
Süslemek için ceviz ve tarçın

Yapılışı
İncirlerin saplarını ayıklayıp iri doğrayarak yumuşaması için ılık suda bekletin Ayrı bir kapta süt ve şekeri karıştırıp, yoğurt mayalama ısısı olan el dayanacak ısıya gelene kadar ısıtın Daha sonra yumuşamış incirleri sütün içine ekleyin Eğer incirlerin iri taneli olması damak tadınıza uygun değilse, incirler süte karıştırıldıktan sonra blender ile parçalanabilir Hiç bekletmeden kâselere dökün 3-5 dakika kâselerde mayalanan tatlınızı, buzdolabında soğutun Servis sırasında ceviz ve tarçın eklemeyi unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla