Konu
:
İdeal Salatayı Hazırlamanın Sağlıklı Yolu
Yalnız Mesajı Göster
İdeal Salatayı Hazırlamanın Sağlıklı Yolu
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İdeal Salatayı Hazırlamanın Sağlıklı Yolu
İdeal salatayı hazırlamanın sağlıklı yolu
-
Koyu yeşil gıdaları tercih edin:
Ispanak ve marul yapraklarından bir vitamin deposu oluşturun
Bu sayede günlük K vitamini ihtiyacınızı ve bol miktarda C vitamini elde edeceksiniz
Göbek salatayı ise sadece 'atıştırmalık' olarak tüketin
Çünkü göbek salata, koyu renkli yeşil yapraklı gıdalara oranla çok daha az besleyici özelliğe sahiptir
2-
Parlak sebzeler kullanın:
Havuç, kiraz domates, dolmalık biber ve pancar; salatalık gibi solgun benzerleriyle kıyaslandığında size daha fazla lif, mineral ve vitamin sağlar
Parlak sebzeler aynı zamanda antioksidan değerleri açısından da zengindir
KIZARMIŞ EKMEK YOK!
3-
Yağsız proteinleri seçin:
Nohut, kırmızı fasulye, yumurta çok zengin protein kaynaklarıdır
Sizih ihtiyacınız olan ise Omega 6 değil, Omega 3 yağ asitleridir
Ayrıca 'düşük yağlı' olmadıkça çökelek ve lor benzeri peynirlerden de uzak durun
4-
Sağlıklı atıştırmalıklar ekleyin:
Omega-3 açısından zengin olan ceviz ve ayçiçeğinden her gün bir çorba kaşığı tüketin
Kızarmış küçük ekmek parçalarından ise uzak durun; çünkü onlar yüksek kalori ve sodyumla birlikte trans yağlar da içerir
5-
Hazır salata sosu yasak:
1 çay kaşığı kalp sağlığına faydalı olan kanola yağı ya da zeytinyağını sirke ve biberle karıştırın
İşte size mükemmel bir salatanın sırrı! Bu sos hem çok hafif, hem de çok lezzetlidir
Hazır salata soslarından uzak durun
Düşük yağlı olsalar bile yine de tercih etmeyin
PROF
DR
MEHMET ÖZ
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul