Yalnız Mesajı Göster

Meyve Suyunun Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyve Suyunun Faydaları Yararları



Meyve suyunun faydaları yararları

Öğünlerin günde ikiye düştüğü Ramazan ayı, yaz sıcaklarına denk geliyor Bu yüzden de dengeli bir beslenme biçimini benimsemek önemli Uzmanlar sebze, meyve ve sularının içerdiği besin bileşenleri nedeniyle Ramazan ayı süresince sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söylüyor Su, meyve ve sebze suları, vücut su dengesinin korunmasında önemli rol oynadığı için, bu tür içeceklerin Ramazan ayında bol bol tüketilmesi gerekiyor Meyve suları yalnızca su ihtiyacını karşılamakla kalmaz, içerdiği vitaminler sayesinde vücudu da güçlendirerek sağlıklı bir içecek seçeneği oluşturur



Bilimadamları yaşlanmaya, Alzheimer, kanser, kalp hastalıkları gibi kronik rahatsızlıklara karşı taze sıkılmış meyve suyu tüketilmesini tavsiye ediyor

Özellikle siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunun her türlü hastalıkla savaşan antioksidanlar açısından zengin olduğu biliniyor Taze sıkılmış meyve sularının haftada en az 3 kez tüketilmesini öneriliyor

Glasgow üniversitesinde yürütülen araştırmalarda düzenli meyve suyu tüketiminin, yaşlanmanın etkilerini yavaşlattığı, Alzheimer, kanser ve kalple ilgili kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığı ortaya çıktı

Taze sıkılmış meyve suları, yaşlanmaya ya da kronik hastalıklara neden olan serbest radikallerin en büyük düşmanı olarak bilinen antioksidanları yoğun miktarda içerdiğinden bu etkiyi yaratıyor

Bu açıdan en faydalı meyveler, siyah üzüm, greyfurt, elma ve nar En fazla antioksidan üzüm, greyfurt, elma ve nar suyunda bulunuyor

Araştırmanın sonuçlarına göre haftada ortalama 3 kez bu meyvelerin suyunun tüketilmesi Alzheimer riskini yüzde 76, kalp hastalıkları riskiniyse yüzde 30 oranında düşürüyor

Bu mevye sularındaki antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere saldırıp yoketmesini engelliyor Bu da yaşlanma etkilerini hafifletiyor

Uzmanlar meyve sularında rastlanan antioksidanların kırmızı şarap, kahve ve çikolata da bulunduğunu, bu gıdaların da makul miktarlarda türketilmesinin faydalı olabileceğini vurguluyor

Alıntı Yaparak Cevapla