Yalnız Mesajı Göster

Etin Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etin Faydaları Yararları



Etin faydası yararı

Besin değeri yüksek bir gıda maddesidir 100 gram ette 15 ila 20 gram protein bulunur Etin içinde ayrıca fosfor, demir ye bakır gibi madensel tuzlar, A, D vitaminleri ve B vitamini bileşikleri vardır



Özellikle karaciğer demir ve bakır mineralleri, A ve D vitaminleri yönünden daha zengindir

Et kan yapar ve kansızlığı önler Bedeni canlı ve güçlü kılar

Zihinsel gelişmeyi sağlar

Şişmanlığı önler

Bu özellikleriyle et soframızın baş tacı olmuştur

Beslenmede etle ilgili şu özelliklerin de bilinmesi gerekir

Dana, piliç ve tavşan etinin, karaciğer ve beyinin sindirimi kolaydır

Bunlara hafif etler adı verilir

Koyun etine ve sığır etinin bazı parçalarına yarı hafif ya da yarı yağlı etler denir

Bunların sindirimi beyaz etin (hafif etin-yağsız etin) sindiriminden biraz daha zordur

Kaz ve ördek etine, koyunun ve sığırın yağlı kısımlarına ağır et ismi verilir Adından da anlaşıldığı üzere bunların sindirimi daha zordur En ağır et domuz etidir

Zengin gelişmiş ülkelerde hastalıkların pek çoğuna yağlı domuz eti neden oluyor Et tüketiminde ölçüyü kaçırmamak gerekir Gut, damar sertliği, kalp hastalıkları, sinir bozukluğu ve sindirim rahatsızlıklarının kaynağında aşın et tüketimi vardır

Alıntı Yaparak Cevapla