Yalnız Mesajı Göster

Balık Ve Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Ve Faydaları Yararları



BALIK ETİ: Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor

FAYDALARI:
*Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur
*Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür
*Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler
*Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir

Alıntı Yaparak Cevapla