Konu
:
Balık Ve Faydaları Yararları
Yalnız Mesajı Göster
Balık Ve Faydaları Yararları
11-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Balık Ve Faydaları Yararları
BALIK ETİ:
Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var
İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor
FAYDALARI:
*Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir
EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur
*Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür
*Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre daha fazla balık yemelidirler
*Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul