Konu
:
Patates Cipsinde Ölümcül Tehlike
Yalnız Mesajı Göster
Patates Cipsinde Ölümcül Tehlike
11-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Cipsinde Ölümcül Tehlike
Patates Cipsinde Ölümcül Tehlike
Dondurulmuş papates cipsinde ölümcül risk ortaya çıktı
Milyonlarca insanın tükettiği dondurulmuş patates cipsinin yeterince pişmediği için kansere neden olduğu belirlendi
ABD'de yapılan çalışmada evlerde ve fast food restoranlarda tüketilen dondurulmuş patates kızartmasının kanser riski taşıdığı ortaya çıktı
Buna göre paketten çıkan soyulmuş, dilimlenmiş ve tam pişirilmemiş dondurulmuş patates yenmeden önce çok kısa bir süre kızartılıyor
Ancak dışı gevrek görünen patatesin içi tam olarak pişmediği ve çiğ kaldığı için kanserojen madde olan akrilamid seviyesi artıyor
Amerikan Kimya Birliği uzmanları pişirilme süresinin akrilamid seviyesini belirlediğini açıklayarak üretici firmaları ve tüketicileri ürünleri olabildiğince fazla pişirmek için uyardı
Yine de akrilamidin besinde yer alacağını belirten uzmanlardan besin kimyageri Donald Mottram, “Fabrika süreci patatesin seçimi, soyulması, kesilmesi, kurutulması, kızartılması ve dondurulmasını kapsar
Tüketilmeden önce son kez kızartılan patates hemen renk değiştirdiği için pişmiş sanılır
Ancak akrilamid adı verilen madde birçok besinde pişirilme sürecinde oluşur
Bu nedenle yeterince kızarmamış patateste kanserojen madde akrilamidin oluşması kaçınılmazdır” açıklamasını yaptı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul