Yalnız Mesajı Göster

Kırmızı Renkli Besinlerin Faydaları Yararları

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Renkli Besinlerin Faydaları Yararları



Kırmızı renkli besinlerin faydaları yararları

Kırmızı renkli besinler kalp hastalıklarına iyi geliyor

Kırmızı renkli sebzeler bitkisel kimyasallardan flavonoidleri içerir ve bu bileşikler sindirim-solunum sistemi hastalıkları, kalp hastalıkları, kronik nörolojik hastalıklar ve bazı kanser türleri üzerinde risk azaltıcı etkiye sahiptir

Özellikle kırmızı pancar, kırmızı lahana bu bileşiklerden zengindir Domates, nar, kuşburnu, böğürtlen, ahududu, vişne, çilek, karpuz C vitamini yönünden oldukça zengin besinlerdir

C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı direnci artırır, antioksidandır, kansere karşı koruyucu etki yapar, demir kalsiyum gibi mineralleri ile B1 vitaminin vücutta kullanımını artırır

Yemek borusu, mide, kolon- rektum kanserlerini önlediği bilinmektedir Laykopenden (likopen) zengin olan domates, kuşburnu ve karpuzun kanser ve kalp damar hastalıklarını önleyici etkisi vardır

Kırmızı elma, kırmızı erik gibi meyveler potasyum açısından zengindir Sağlığın sürekli olabilmesini sağlamak için sebze ve meyveleri günlük beslenmemiz içerisinde mutlaka bulundurmalıyız

Alıntı Yaparak Cevapla